Erdoğan o gün ne söylemişti? Ahmet Şık 'İplerin koptuğu gece'yi yazdı

Ahmet Şık, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki haberinde Erdoğan'ın sanatçılarla konuştuğu Gezi olayları buluşmasını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan o gün ne söylemişti? Ahmet Şık 'İplerin koptuğu gece'yi yazdı

Gezi Parkı eylemlerinde 4 gencin öldüğü, olayların ülke çapında yayıldığı dönemde, 13 Haziran’ı 14 Haziran’a bağlayan gece, sanatçı, aydın, gazeteci ve STK temsilcileriyle dönemin başbakanıTayyip Erdoğan arasındaki toplantının detayları ortaya çıktı. 



Cumhuriyet’ten Ahmet Şık’a konuşan tanıklar, Erdoğan’ın  “CNN’ler, BBC’ler kışkırtmayı büyütmek için yayınlar yapıyor. Bütün dünya örgütleri aleyhimize çalışıyor. Örgütlü olarak hükümete karşı darbe yapılmak isteniyor görmüyor musunuz? Buna karşı siz de bir şeyler yapmalısınız. Biraz sonra arkadaşlar bir görüntü izletecekler. Siz de göreceksiniz neler olduğunu... Zaten bu filmi teşkilatımla yapacağım toplantıda da izleteceğim. Medyayı çağıracağım ve ‘barışçı Geziciler’ dediklerinizin polisime saldırıp nasıl taşladığını, her yeri nasıl yakıp yıktığını herkese izleteceğim” dediğini aktardı.



Ahmet Şık’ın Cumhuriyet gazetesinin bugünkü (14 Haziran 2015) nüshasında “İplerin koptuğu gece” başlığıyla yayımlanan haberden bazı bölümler;



Erdoğan o gün ne söylemişti? Ahmet Şık 'İplerin koptuğu gece'yi yazdıTELEFON TRAFİĞİ



Çözüm için devreye giren ilk ekibin içinde, Sunay Akın, Halit Ergenç, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Levent Üzümcü ve Can Dündar vardı.



Mahsun Kırmızıgül ve Yavuz Bingöl’ün, Hükümet adına Hüseyin Çelik’le sürdürdüğü telefon trafiği sonunda Ankara’dan, Başbakan Erdoğan’dan randevu alındı. Ancak Nebil Özgentürk’ün itirazı vardı:



“Bizler kamuoyunun tanıdığı isimler olabiliriz. Ancak sokağa çıkan milyonlarca insanı temsiliyet yetkimiz yok. Bu görüşmede bu temsiliyete sahip kişilerin olması gerekiyor. Bu yüzden Taksim Dayanışma Platformu’nu oluşturan kişiler de aramızda olmalı. Gerginliğin ve meselenin ne olduğunu o insanlar dile getirmeli.”



'KIZ EVİ NAZ EVİ'



Sunay Akın, ortamı yumuşatmak için, “Hayırlı bir iş için geldik. İyi bir sonuç almayı umuyoruz” sözüyle giriş yaptı. Erdoğan’ın, “Kız evi, naz evidir” yanıtı ise adeta olacakların habercisiydi.



OSMANLICA BİLMİYORSUN



Muhteşem Yüzyıl dizisinin Kanuni’si Halit Ergenç, eşi Bergüzar Korel’le gittikleri Gezi Parkı’ndaki gençlerin doğal tahribatı engellemeye çalışarak, gelecek nesillere yaşanılası bir miras bırakmak istemelerinin bir ebeveyn olarak kendilerini ağlattığını söyledi. Başbakan’ın yanıtı konu dışıydı: “Sen Osmanlıca biliyor musun? Kanuni’yi oynuyorsun ama Osmanlıca bilmiyorsun.”



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin