Erdoğan, MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuştu! Dikkat çeken mülteci açıklaması: Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törende açıklama yapan Erdoğan, son günlerde gündemde olan mülteci konusuna değindi. "Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. " açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuştu! Dikkat çeken mülteci açıklaması: Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Mandacı ekonomistler sabah akşam karamsarlık aşılıyor.

Sanayi üretimi ve ihracatımız her ay yeni rekorlar kırıyor.

Nisan itibarıyla 12 aylık ihracatımız 240 milyar doları aştı, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 100'ü geçti.

20 sene önce 365 günde ancak 36 milyar dolar ihracat yapabilen Türkiye, bu rakamı 30 günde gerçekleştirebilir seviyede.

İstihdamda 30 milyonun üstüne çıktık. Sanayi üretimi ve ihracatımız her ay yükseliyor.

Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik.

Türkiye'yi 2053 vizyonuna kilitleyecek yol yenilik odaklı üretimden geçiyor.

Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz.

MÜSİAD her kritik dönemde milletin, milli iradenin yanında saf tuttu.

İş dünyasına örnek oldunuz. Milletimizi en güzel şekilde temsil ettiniz. Suriye'deki briket evler sizin attığını adımlardan en güzelidir. Hedef en az 100 bin evi orada inşa etmek. Her birinizi erdemli davranışınız için tebrik ediyorum.

Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Mültecilere kapımız her zaman açık. Onları katillerin kucağına atmayacağız. Yardımseverliğimizi her zaman nasıl yapıyorsak öyle devam edeceğiz. Ama onlar anlar mı anlamaz. Biz bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz.

Erdoğan, MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuştu! Dikkat çeken mülteci açıklaması: Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

MÜSİAD her yıl biraz daha güçlenerek yoluna devam ediyor. Ödül alan kardeşlerimi özellikle tebrik ediyorum. Pek çok yerde üyelerinizin Türk malı damgalı ürünleri rafları süslüyor. Milyonlarca vatandaşımız sizlerin vesilesiyle istihdam şansı buluyor. MÜSİAD'ın ülkemize katkılarını takdirle takip ediyorum.

2022 Mart ayı itibariyle Avrupa'da doğal gaz fiyatları yaklaşık yüzde 600 oranında arttı yani 6 katına çıktı. Benzer fiyat yükselişlerini gıdadan petrole kadar hemen her alanda görmek mümkündür. Aşırı yüksek enflasyon, bugün Avrupa ve ABD olmak üzere herkesin sorunu haline gelmiştir. Birçok ülkede üretim yavaşlamakta, istihdam düşmektedir. Elbette tüm bu olumsuz gelişmelerden Türk ekonomisi de ister istemez etkileniyor, üstelik biz bir de kur baskısı, fiyatlandırma alışkanlığıyla mücadele ediyoruz. Piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanmadır.

Akkuyu'yu 2023 sonuna kadar inşallah bitireceğiz. 18 Mart Çanakkale Köprümüzü bitirdik ve milletimin emrine sunduk. Bütün bunlarla beraber birer hafta aralıklarla Tokat Havalimanı'nın açılışını da yaptık. O da sadece Tokatlıların değil tüm insanlığın emrine amade. Dünyada 5 tane deniz üzerinde havalimanı var, bunun iki tanesi bizde. Birisi Giresun-Ordu Havalimanı, şimdi ikincisi de Rize-Artvin Havalimanı olarak cumartesi açılışını yapıyoruz. Bu modern bir toplumun sağladığı imkanın daniskasıdır. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 tane havalimanı vardı şimdi 57 tane havalimanı var. Üniversitemizin olmadığı il yok, 81 vilayetimizin tamamında üniversitemiz var. 19 tane şehir hastanemiz var ve şehir hastanemizin yapımı da devam ediyor. Bunlar olmamış olsaydı Koronavirüs belasını rahat rahat atlatabilir miydik?

Yeni sahalarda sismik arama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 4 sondaj gemimiz var, göreve geldiğimizde bizim böyle gemilerimiz yoktu. Gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Devlet olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu göstermiş olduk. 85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmeleri için çalışıyoruz. Bu süreçte temel önceliğimiz çevremizdeki ateşi sınırlarımız dışında tutmaktır.

Fırsatçıların olduğunu görüyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün Kabine Toplantımız var, bu toplantıda bu meseleleri tekrar tartışacak ve alınması gereken ilave önlemler varsa süratle hayata geçireceğiz. Ülkemiz, milletimiz, ekonomimiz adına verdiğimiz kutlu mücadelede MÜSİAD'ın da yer alacağına inanıyorum.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin