Erdoğan Memet Ali Alabora'yı hedef aldı: Sevsinler sizin gibi sanatçıyı!

Başbakan Erdoğan, Viyana'da yaptığı konuşmada Gezi olayları ile ilgili eleştirilerini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Memet Ali Alabora'yı hedef aldı: Sevsinler sizin gibi sanatçıyı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10'uncu kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılıyor.



Erdoğan'ın etkinlikte yaptığı konuşmadan satır başları:



Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın Avusturya’ya gelip buradaki vatandaşlarıyla kucaklaşmasından muhabbet etmesinden kimse farklı manalar çıkarmasın. Bundan yaklaşık 1 ay önce 24 Mayıs’ta Almanya’nın Köln şehrine gittik. Köln Arena’da on binlerce vatandaşımızla hasret giderdik. Aylar öncesinden çok çirkin bir kampanya başlattılar. Kardeşlerim şunu unutmayın. Kim olursanız olun, kim olursak olalım. Sevenlerimiz olduğu kadar sevmeyenlerimiz de olacaktır. Herkesin bizi sevme mecburiyeti yoktur, saygı duyma mecburiyeti de yoktur. Ama biz icraatlarımızla en güzel cevabı vermek zorundayız.



- Alman medyası üzerinden çirkin münasebetsiz üstelik de ırkçı manşetlerle mesajlar verdiler. Peki ne oldu? 24 Mayıs’ta gittik, salon toplantımızı büyük bir coşkuyla yaptık. Biz ülkemize döndük, oradaki vatandaşlarımız da evlerine döndüler. En küçük bir gerginlik olmadı, itişme kakışma olmadı. Anadolu Trakya insanına yakışan biçimde vakarla sağduyuyla, Almanya’daki gurbetçilerimiz başbakanlarını bağırlarına bastılar. Olay bu.



"SEVSİNLER SİZİN GİBİ SANATÇIYI"



Şu anda Türkiye artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke. Yani 45 milyon dolarediyordu bizden önce, onunla övünüyorlardı. Ama şimdi hamdolsun 3 milyar doları aştık, buradayız. Veren el alan elden hayırlıdır, buradayız. Bitmedi, öyle bir atak ki artık yatırımlarda durmak yok yola devam diyoruz. Türkiye’de Gezi olayları yaşadık değil mi? 17 Aralık olaylarında yaşadıklarımızı biliyorsunuz, 25 Aralık’ı biliyorsunuz.



Ne diyordu: “Hâlâ anlamıyor musun mesele ağaç değil.” Bunu diyen neydi? Sözde sanatçı, sevsinler sizin gibi sanatçıyı, ne sanatçısı. Mesele ağaç değil diyordu, çünkü bunu diyemez ki, 12-13 ağacı alıyorsun başka yere dikiyorsun. Biz iktidarımızda 3 milyar fidan ve ağaç dikmiş bir iktidarız. Kardeşlerim biz çevreci bir iktidarız bunu böyle biliniz.



Geçen gün bir Başbakan ziyaretimizdeydi. Bana aynen şu ifadeyi kullandı. “Uzun yıllar oldu” dedi “İlk defa geliyorum. Ankara’nın ne kadar yeşillendiğini gördüm” dedi. Tanıyamamış. “Her şeyin değiştiğini gördüm” dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin