Erdoğan köşe yazarlarına çıkıştı!

Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazarlara yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan köşe yazarlarına çıkıştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 9. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yaptı.



Toplantıda çözüm sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu süreçte devlet de hükümet de huzur ve kardeşlik ikliminin tesisi için üzerine düşenleri ziyadesiyle yerine getirmiştir. Sabırla metanetle ve umutla bu sürece gerekli desteği vermiştir ancak örgüt ve güdümündeki parti, ortaya çıkan bu güzel iklimi yalanla kurnazlıkla şımarıklıkla zehirlemiş, tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır" ifadelerini kullandı.



Konuşmasında Cumhuriyet gazetesini de eleştiren Erdoğan, şu sözlerle köşe yazarlarına yüklendi:



"Devletin ve hükümetin, ne bölücü örgüte ne onun güdümündeki partiye ne de sözde aydın güruhuna karşı herhangi bir yükümlülüğü, herhangi bir borcu yoktur. Bunu o köşe yazarlarına, o aydın geçinenlere söylüyorum. Kariyeriniz ne olursa olsun, önünde birçok kariyeri olanlara da söylüyorum. Sizin kariyeriniz, sizin kalemlerinizden akan mürekkep kandır, benim için önemli olan şehidimin o ulaştığı makamdır."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle yolumuza şu anda devam ediyoruz. Bu mesele kesinlikle bir al-ver meselesi, bir taviz meselesi değildir. Bu bir demokrasi meselesidir, hak ve özgürlük meselesidir hatta hak ve batıl meselesidir, kalkınma meselesidir." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin