Erdoğan ilk tweet'ini attı, İngiltere medyası eskileri hatırlattı

The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabından atılan ilk tweet'i haber konusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ilk tweet'ini attı, İngiltere medyası eskileri hatırlattı

İngiliz The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından atılan ilk tweet ile ilgili olarak ''Türkiye'nin teknoloji fobili cumhurbaşkanı 

ilk tweet'ini atarak Twitter'e düşmanlığını en sonunda kaybetti mi?'' diye yazdı.



Gazete şu anda Kolombiya'ya resmi ziyarette bulunan Erdoğan'ın @RTErdoğan kişisel hesabından pazartesi günü ilk tweet'ini attığını ve bu tweet'in Türkiye'deki sigarayı bırakma günüyle ilgili olduğunu söyledi. 



Gazete, Erdoğan'ın attığı tweet'i de görüntüleyerek Erdoğan'ın hesabının geçmişte destekçileri tarafından kullanıldığını şimdi ise Cumhurbaşkanı'nın tweet'leri için cumhurbaşkanlığı yönetimi tarafından yönetildiği ekledi. 



The Guardian ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl şubat ayında ''Twitter ile hiçbir alıp veremediğim yok. Zaten bununla uğraşacak vaktim yok. Gece gündüz çalışıyorum'' sözlerine yer verdiği haberinde, ağustos ayında da ''sosyal medyayı elinde bıçaklı bir katil'' olarak yorumladığını hatırlattı. 



Guardian, hükümetin geçen yıl Mart ayında Twitter ve YouTube'u yolsuzluk skandalıyla ilgili kayıtları yaydığı gerekçesiyle bir süre kapattığını da ekledi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin