Erdoğan ile Zelenskiy telefonda görüştü. İki isim Tahıl Koridoru Anlaşması'nı ele aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması konusu ele alındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan da "Tahıl anlaşmasında Rusya'nın masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz." açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Zelenskiy telefonda görüştü. İki isim Tahıl Koridoru Anlaşması'nı ele aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin talebi üzerine gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, liderler Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması konusunu ayrıntılarıyla ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin barışı hakim kılmak için yoğun bir gayret ortaya koyduğunu ifade etti.

Fidan'ın  açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin Tahıl Anlaşması sürecini hayata geçirebilme hususunda ciddi arayışlarının, Ukrayna tarafının da alternatif getirme çabalarının olduğunu vurgulayan Fidan, "Biz Türkiye olarak açıkçası Rusya Federasyonu'nun tekrar masaya getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki çözümlerin zorlama ve güvenliği de tehlikeye atacak çözümler olma ihtimali fevkalade yüksek." diye konuştu.

Ne olmuştu?

Rusya, geçen yıl Temmuz ayında başlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan, kendi gıda ürünlerinin satışı önündeki engellerin kalkmaması nedeniyle 17 Temmuz'da çekildiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, anlaşmanın sona ermesinden sonra Karadeniz'de seyrüsefer açısından verilen güvenlik garantilerinin de geçersiz olacağını duyurmuştu.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin