'Erdoğan ile Abdullah Gül görüştü' iddiasına noktayı koyacak açıklama

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Can Ataklı, Erdoğan ile Abdullah Gül'ün seçimlere dair bir görüşme yaptığını iddia etmişti. Bu iddia sonrası Gül'den açıklama gelmedi ama yakın çevresi bu iddiayı yalanladı. Şimdi de Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan ile Gül'ün en son ne zaman görüştüklerini köşesinde yazdı. Selvi; Erdoğan ile Gül'ün en son 21 Kasım'da görüştüklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
'Erdoğan ile Abdullah Gül görüştü' iddiasına noktayı koyacak açıklama


Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan ile Gül'ün en son 21 Kasım 2019 tarihinde görüştüklerini söyledi.

Selvi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

 Medyada bir Abdullah Gül lobisi var bir de yeminli Abdullah Gül düşmanları. Ben ikisinin de Gül’e zarar verdiğini düşünüyorum. Abdullah Gül, cumhurbaşkanı olduğu dönemde Erdoğan’ı tasfiye etme planlarının arkasında değil, Erdoğan’ın yanında yer alsaydı bugün farklı bir yerde olurdu. 7 Şubat MİT krizinde, Gezi olayları sırasında 17-25 Aralık sürecinde Erdoğan’ın arkasında durmadı. Oysa Erdoğan 367 kararına ve 27 Nisan e-muhtırasına rağmen Gül’ün arkasında durmuştu.

Abdullah Gül, 24 Haziran 2918 seçimlerinde ise muhalefetin ortak adayı olarak Erdoğan’ın karşısına çıkmak için çaba göstermesiyle yanlışlar dizisini sürdürdü.

NEDEN GÜL DESİN?

Birbirine zıt iki kanaldan “Erdoğan ile Gül görüştü”, yok “Erdoğan yerine Abdullah Gül’ü önerebilir” şeklinde yazılar yazılmaya başlandı. Gerçekle hiç ilgisi yok.

1) 2023 seçimlerinde Erdoğan tartışmasız bir şekilde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın ortak adayı.

 

2) Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’nı ayırıp, partinin başında kalması, ayrı bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması gibi bir plan ne konuşulmuş, ne de ciddiye alınıp üzerinde tartışılmış. Erdoğan partisinin başında olabilmek için Başkanlık sistemini getirdi. Siyasi hayatının en büyük mücadelesini verdi. Bundan neden vazgeçsin?

3) Üzülecekleri bir haber vereyim, yeni anayasada bu hüküm korunuyor.

4) DEVA Partisi’ni Abdullah Gül’ün kurdurduğu biliniyor. Erdoğan, AK Parti’yi bölme hareketi olan DEVA Partisi’ni kurdurduğu için mi Gül’e yerini bırakacak?

5) Dini bayramlarda karşılıklı tebrikleşmeleri sürüyor mu bilmiyorum ama cenazelerde karşılaşınca sarf edilen nezaket cümleleri dışında Erdoğan ile Gül, en son 21 Kasım 2019 tarihinde görüşmüşler. O da Gül’ün, Şehir Üniversitesi’yle ilgili olarak araması üzerine gerçekleşmiş.

 Benim gördüğüm Erdoğan’ın Abdullah Gül diye bir gündemi yok.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin