Erdoğan içti, talep patladı

Başbakan'a ikram edildi, sipariş yağdı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan içti, talep patladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde ‘demirhindi’ şerbeti ikram edilmesinin ardından üretici firmalardaki talepler arttı. İkramın ardından telefonlarının, internet sitelerinin ve maillerinin kilitlendiğini belirten İşletme Direktörü Arda Yurtsever, “Başbakanımızın bizim ürünümüzü tüketmiş olması çok önemli bir şey. Eminim arkası bizim için çok yüksek olarak gelecektir. Tamamen bir şans oldu. Mevcut çıkan haberlerin ardından telefonlarımız ve internet sitelerimiz kilitlendi. Çok sevindirici bir şey. Umuyorum bundan sonra daha olumlu bir şekilde devam eder” dedi.



Şerbetinin yapılışını anlatan Yurtsever şöyle konuştu: “Demirhindi şerbeti, Hindistan’dan getirttiğimiz Hint hurması öncelikle burada ayıklanıyor. Ayıklandıktan sonra bir haşlanma ve demlenme süreci yaşanıyor. Tarihi reçetelerde balla yapıldığını gördüğümüz bu şerbeti günümüz şartlarında şeker ve kalorinin insanlar tarafından dikkatle kullanıldığı şu günlerde olduğunu düşünürsek bal yerine kristal şeker katkısı uyguluyoruz. Daha sonra 16 çeşit ayrı baharatla çeşitlendiriyoruz. Bu 2 saatlik pişmenin ardından da bir günlük demlemeye, soğumaya bırakıyoruz ürünümüzü. Soğuyan bu ürünümüz yüksek kıvamlı Demir Hindi Şerbeti’nin özütü oluyor. Ertesi gün filtrasyonlar yapılıyor. Yapılan filtrasyonların ardından ürün sulandırılarak, pastorize bir şekilde doluma başlanıyor.”



Demirhindi şerbetinin faydalarından da bahseden Yurtsever şerbetin Yeniçeriler tarafından Kanuni Sultan Süleyman’a servis edildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Demirhindi şerbeti için bizim yaptığımız araştırmalarda öncelikle sindirim sistemine çok faydası olduğunu anladık. Kanuni Sultan Süleyman döneminde şerbetin yeniçeri ziyaretinde Sultan Süleyman Han’a servis edildiğini ve servis eden yeniçerinin de bir akçeyle ödüllendirildiğini biliyoruz. O dönemden bu döneme gelmesinin ana sebebi kesinlikle sindirim sistemini çok rahatlatıyor olması. Ardından susuzluğa iyi geldiği, antioksidan özelliği sayesinde vücuda direnç verdiği gibi bazı hatırlatmalar var. Baharatların zaten vücudumuza verdiği faydaları anlatmaya bile gerek yok. Ürünümüzün içinde havlıcandan tutun karanfilden çubuk tarçına kadar ürünümüzün içinde baharat kullanıyoruz. Onların da ekstra faydaları var.”



İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin