Erdoğan, Hüseyin Aygün'den 25 bin lira tazminat kazandı

Erdoğan, Gezi Parkı olayları sırasında Twitter'dan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı davada CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den 25 bin lira manevi tazminat kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Hüseyin Aygün'den 25 bin lira tazminat kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları sırasında Twitter'dan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı davada CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den 25 bin lira manevi tazminatkazandı.



Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ve Aygün'ün avukatı İnan Yılmaz katıldı.



Avukat Cemaloğlu, uzlaşma taleplerinin bulunmadığını belirterek, manevi tazminata hükmedilmesini istedi.



Avukat Yılmaz da uzlaşmayı istemediklerini ifade etti ve tazminat talebinin reddini istedi.



Hakim İsmail Ulukul, beyanları dinledikten sonra davayı kısmen kabul ederek, Aygün'ün, Erdoğan'a 25 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.



Dava dilekçesinde, Aygün'ün, Twitter hesabından Gezi Parkı eylemlerine destek olan bazı protestocuların 2 Haziran 2013'teki yürüyüşlerini ve sözlerini paylaştığını beyan ederek, kamuoyuna aktardığı ifade edildi.



"Aygün'ün, milletvekili olarak taşıdığı sorumluluğa ve statüsüne uygun şekilde davranmayıp provokasyonlar ve kışkırtmalar sonucu meydana gelmiş bir kalabalıktaki kendini bilmez bazı kişilerin sözlerini sosyal medyadaki sayfasına taşımasının, açıktan bu beyanı desteklediğini gösterdiği" savunulan dilekçede, Aygün'ün Twitter'dan yazdığı mesaja yer verildi ve bu yolla Aygün'ün "doğrudan, Başbakan Erdoğan'a küfür ettiği" belirtilmişti.



Erdoğan'a hakarete 31 yıl hapis cezası



Öte yandan Eskişehir'de katıldıkları bir gösteride Başbakan Erdoğan'a hakaret eden 17 sanığa toplam 31 yıl hapis cezası verildi.



Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuksuz sanıklardan M.O. ve M.K. hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar K.K, H.U, D.A, B.K, E.G, A.Ç, S.E, A.E.M, A.T, H.Ö, P.A.Ö, M.B, S.A.K, M.D. ve İ.C'nin ise avukatları katıldı.



Sanıkların avukatlarından Özgür Özlem Öngel ise sanıkların söylediği sözlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak söylenmediğini, siyasi eleştiri niteliğinde olduğunu savundu.



Kararını açıklayan mahkeme, sanıkların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğine kanaat getirerek, M.O, M.K. ve K.K'yi 1'er yıl, diğer sanıklar H.U, D.A, B.K, E.G, A.Ç, S.E, A.E.M, A.T, H.Ö, P.A.Ö, M.B, S.A.K, M.D. ve İ.C'yi ise 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. 



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin