Erdoğan: 'Her geçen gün internete daha da karşı oluyorum'

Türkiye’nin bazı medya organlarından şikayet eden Erdoğan, söz konusu tv ve gazeteleri eleştirdi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: 'Her geçen gün internete daha da karşı oluyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam düzenlediği toplantıyla basın özgürlüğü savunucularından oluşan uluslararası heyetle bir araya geldi.



Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ve Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) üyelerinden oluşan heyet adına CPJ tarafından yapılan açıklamaya göre; Erdoğan’ın yanısıra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesini 'agresif biçimde’ savundu; buna karşılık gazetecilerin koşullarını iyileştirmek için çaba göstereceklerini söyledi.



CPJ açıklamasına göre Erdoğan, Türk medyasının bazı organlarının yanısıra The New York Times ve CNN International gibi yabancı medya organlarını eleştirdi.



Açıklamada şu çarpıcı bilgiye de yer verildi: “Erdoğan, hükümetin interneti ortamını kontrol etme çabalarını savundu ve şöyle dedi:  “Her geçen gün internete daha da karşı oluyorum.” (Erdoğan defended his government’s efforts to control online speech. “I am increasingly against the Internet every day,” he told the delegation).



Ortak heyete başkanlık eden CPJ Başkanı Sandra Mims Rowe ise randevudan ve duydukları vaatlerden memnun olduklarını belirtmekle birlikte görüşmelerden pek tatmin olmadıklarını şu ifadelerle dile getirdi: “Hükümet yetkilileriyle medyanın rolüne dair görüş birliğinde değiliz. Umarız uluslararası kaygıların derinliğini anlarlar.” (Diken)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin