Erdoğan geliyor diye polislerin şarjörleri mi boşaltıldı? Özgür Özel iddiayı ortaya attı, Mersin Valiliği açıklama yaptı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erdoğan geliyor diye polislerin şarjörleri boşaltıldı" iddiasını ortaya attı. Mersin Valiliği Özel'in iddiasına cevap verdi. Mersin Valiliği, "Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi dışında güvenlik güçlerinin, polislerin silahlarındaki şarjörler toplandı," iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan geliyor diye polislerin şarjörleri mi boşaltıldı? Özgür Özel iddiayı ortaya attı, Mersin Valiliği açıklama yaptı!

Mersin Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kenti ziyaretinde polislerin şarjörlerini toplandığı iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in polislerimizle ilgili olarak basına yaptığı açıklama tamamen yalan ve asılsızdır" ifadelerine yer verildi.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncet Twitter hesabından, Burası Adana - Mersin otoyolu üzeri, yüzlerce araçlık konvoylardan sonra bu da oldu!

Mersin’e gelen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçişi için her 100 metre aralığında polis ve jandarmalar yol kenarlarında nöbet tutuyor!

Gerçekten inanılır gibi değil!" açıklamasını yaptı şu videoyu paylaştı:

CHP'li milletvekili Hüseyin Yıldız da, "Erdoğan’ın Mersin ziyaretinde alınan olağanüstü önlemlerden biri de kimsenin anlam veremediği otoban üzerinde 100 metre de bir polislerin görevlendirilmesiydi. Otobanda, o polislere yapılan zulmün anlamını kimse çözemedi. Halktan neden bu kadar korkuyorlar?" dedi.

İşte o tweet:

"Camiye giren polislerimizin silahları bellerinde olup, şarjörleri kendi ceplerinde bulunmaktadır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Polis Vazife ve Selahiyet Kanununa göre polislerimiz cuma namazı esnasında kendi tedbirlerini kendileri almak sureti ile kendileri bir uygulama yapmıştır. Bu uygulamayı çarpıtarak polislerin şarjörleri toplandı şeklinde paylaşımda bulunmak tamamen art niyetli bir yaklaşımdan ibarettir."

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’e yaptığı gezi nedeniyle alınan önlemler hakkında “Dün havaalanından Mersin’e ulaşana kadar otoban üzerinde yer yer 100 metre, yer yer 50 metrede bir polisleri görenler, videolar paylaştılar. O otobanda, o polislere yapılan o zulmün anlamını kimse düşünemedi. Mersin içindeki trafik ve Mersin’de pek çok cumhurbaşkanı ziyaretinde yaşanan bir tatsızlık yaşandı. Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi dışında güvenlik güçlerinin, polislerin silahlarındaki şarjörler toplandı. Bu kendi polisine itimat etmeyen bir görüntüyle Mersin de tanışmış oldu” demişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin