Erdoğan 'edepsiz' demişti, kadın yazarlar 'özür dile' çağrısı yaptı!

Kadın yazarlar, Erdoğan’ın gazeteci Amberin Zaman’a yönelik ‘edepsiz kadın’ sözleri üzerine, Erdoğan’a özür dileme çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan 'edepsiz' demişti, kadın yazarlar 'özür dile' çağrısı yaptı!

Kadın yazarlar, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın gazeteci Amberin Zaman’a yönelik “edepsiz kadın” sözleri üzerine, Erdoğan’a özür dileme çağrısı yaptı. Kadın yazarlar, “Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen, yaşamayan herkese yaptığı bu saldırılar, hakaret ve tehditler ile kışkırttığı kitleler ya da kişiler tarafından işlenen ve işlenecek tüm suçlardan birebir sorumludur” uyarısı yaptı.



Eşitlik İzleme Kadın Grubu (EŞİTİZ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası boyunca Erdoğan’ın ırkçı, mezhepçi ve cinsiyetçi söylemleriyle Türkiye’deki çeşitli kesimlere hakaret etmekten ve onları hedef göstermekten çekinmediği anımsatıldı. Açıklamada, “Yeni olmayan bu saldırılar, artık sistematik bir hal almıştır. ‘Çok affedersiniz, daha da çirkini, bana Ermeni dediler’, ‘Alevi olduğunu açıkla’, ‘Kendisi Zaza’ gibi söylemler ve İsrail’in Gazze saldırısını kınama adı altında yapılan antisemitizm ile ülkede yaşayan çeşitli halklar, inançlar ve kişiler mitinglerde yuhalatılmaktadır” denilerek saldırılanlar arasında kadın örgütlerinin de bulunduğu anımsatıldı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin