Erdoğan, Dolmabahçe'de Al Jazeera'ye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'deki ofisinde Al Jazeera'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Dolmabahçe'de Al Jazeera'ye konuştu

Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan Kürt sorununa, Gezi Parkı eylemlerinden Cumhurbaşkanlığı seçimlerine pek çok konuda Al Jazeera'dan Jamal Elshayyal'in soruları yanıtladı.



YOLSUZLUĞA BULAŞILDI MI?



Al Jazeera: Hükümetinizin ekonomik başarısının ardında yolsuzlukla savaş olduğunu söylediniz. Ama Türkiye son yılların en büyük yolsuzluk soruşturmasıyla yüzyüze geldi. Bakanların adı karıştı, ayakkabı kutusunda milyon dolarlar bulundu, siyasiler güçlerini kötüye kullanmakla suçlanıyor. Yolsuzluğa bulaşmış bir hükümete mi başkanlık ediyorsunuz?



Recep Tayyip Erdoğan: Aslında şu anda hükümetimiz art niyetlerle hazırlanmış bir senaryoyla karşı karşıya. Bu senaryo ne yazık ki tamamı ile hükümetimize bir darbe yönelimine ait bir senaryo ve bu senaryo tutarlı değil. Söylenenler, iftiralar... Hiçbirisinin devletin kasasından alınan ve çalınan herhangi bir şey olmadığına kesinlikle inancım var. Bizi şu ana kadar başarılı bir şekilde getiren süreç de budur.



Biz yola çıkarken bir şey söyledik. 3 Y ile bizim mücadelemiz olacak. Bunun bir tanesi yolsuzluktur, bir tanesi yasaklardır, bir tanesi de yoksulluktur.



Biz yolsuzluk ile vermiş olduğumuz bu mücadele neticesinde Türkiye’yi milli geliri itibarı ile ekonomik alanda birden 3 kat arttırmak suretiyle bu noktaya getirdik. Bizim milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Ama şu anda 800 milyar doları aşmış vaziyetteyiz. Yolsuzlukların olduğu bir hükümet buralara gelebilir mi?



AYAKKABI KUTUSUNDAKİ PARALAR



Dolayısıyla bizim iktidarımız, hükümetimiz, kesinlikle yolsuzlukların hükümeti değildir. Bu bir iftiradır. Bunun bedelini bu iftirayı atanlar ödeyeceği gibi, muhatap olanlar da yasalar içerisinde halleder.



Ben yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım; devletin kasası soyuluyor mu soyulmuyor mu? Ayakkabı kutusu içerisinde söylenen olaylar, Halk Bankası’ndan alınan ya da soyulan para değildir.



Bu Halk Bankası biz iktidara gelmeden önce görev zararı kaydeden bir bankadır. Şu anda ise Balkanlar'ın, Avrupa’nın kârlı bankalarından bir tanesidir. Bunları görmemezlikten geliyorlar.



BDDK (Bankacılık Düzenlememe ve Denetleme Kurumu) gelmiştir, incelenmiştir. İncelemelerin neticesinde herhangi bir sıkıntının olmadığına dair raporunu vermiştir.



Biz buna mı inanacağız, yoksa iftiralara mı inanacağız? Bizim iftiralarla devlet yönetmek gibi bir derdimiz yoktur. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin