Erdoğan: Dış basın Türk ekonomisini kötülemek için yalan üstüne yalan yazıyor

TOBB'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, medyayla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dış basın Türk ekonomisini kötülemek için yalan üstüne yalan yazıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda istişare toplantısı yaptı.



Toplantıda konuşma yapan Erdoğan, medyaya ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Konuşmasında dış basına yüklenen Erdoğan, "Uluslararası medya Türk ekonomisini kötülemek için yalan üstüne yalan yazıyorlar" dedi.



Cemaatin Hrant Dink cinayetiyle de ilgisi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kimse kusura bakmasın benim burada acı gerçekleri hatırlatmam gerekiyor. Biz 17 Aralık sonrası inlerine gireceğiz dedik ve girdik. Bu kirli yapının faili meçhul cinayetlere dahi giriştiğini son günlerde görüyoruz" ifadelerini kullandı.



İşte, Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:



Eğitimden, hizmetden bahseden yapının, faili meçhul cinayetlere bulaştığını görüyoruz. Bu paralel yapı hiç bir zaman kendi başına hareket etmedi.



Biz bunların inine girdik. Daha da gireceğiz. Hesabını soracağız. Karşımızda basit bir şebeke olmadığını milletimizin bilmesini isterim.



Kimi zaman bakıyorsunuz, ana muhalefet partisi, diğer muhalefet bu şebeke ile iş tutuyor.



Devlet içinde dahi, onursuzca bu şebekenin maşalığını yapan hoince koruyanlar da var.



Üzülürek söylemeliyim ki, iş ve medya dünyasında bu yapıyla iş tutunlar var.



Ağaç bahaneydi. Taksim’de polisin göstericilere müdahalesini günlerce, haftalarca ulusal ve uluslararası medya verirken kendi ülkelerindeki hadiseleri görmezden geldiler.



Uluslararası medya Türk ekonomisini kötülemek için yalan üstüne yalan yazıyorlar.



Kredi derecelendirme kuruluşları… Vay hallerine... İstedikleri zaman istedikleri gibi. Türkiye’yi düşürmeye gayret ediyor. Batan ülkelerin kredi notlarını arttırırken Türkiye için yalan yanlış puanlar çizebiliyorlar.



17 Aralık’ta yargı içindeki bazı odaklar harekete geçtiler. Bazı operasyonlar yaptılar. Bahane yolsuzluk iddiasıydı. Maske ambalaj kılıf yolsuzluk iddiasıydı. Ulusla ve uluslararası medya algı operasyonuna başladılar.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin