Erdoğan Demirören son yolculuğuna uğurlandı...

Fatih Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Demirören son yolculuğuna uğurlandı...

Cuma günü vefat eden Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirören için ilk tören İstanbul Şişhane'deki Holding binası önünde yapıldı. Fatih Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Erdoğan Demirören, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.



"Erdoğan Demirören sonsuzluğa uğurlandı" Galerisine Göz At



Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna uğurlandı. Demirören için ilk tören saat 10.20'de İstanbul Şişhane'deki Holding binası önünde yapıldı.



Törene Erdoğan Demirören'in oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere aile mensupları ile Demirören Holding çalışanları katıldı. Törende Erdoğan Demirören için dualar edildi ve helallik alındı.



Demirören, sonsuzluğa uğurlandı...



Şişhane'deki Holding binası önünde yapılan törenin ardından Demirören'in cenaze namazı Fatih Camisi'ne kılındı. Erdoğan Demirören sonsuzluğa Zincirlikuyu Mezarlığı'nda uğurlandı.



Erdoğan Demirören son yolculuğuna uğurlandı...



KORAY YANÇ: UMARIM Kİ BİZİ SEYREDİYORDUR



Milangaz Genel Müdürü ve Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Koray Yanç törende şöyle konuştu:



Saygı değer Demirören ailesi ve çok değerli sevgili dostlarım



Ülkesini seven, bizim babamız, atamız, ağabeyimiz, yol arkadaşımız, can yoldaşımız Türkiye'nin nadide yetiştirdiği en büyük sanayici ve işadamlarından Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdoğan Demirören'i ebediyete uğurluyoruz.



Umarım ki bizi seyrediyordur. Allah bu mübarek ramazan ayında, mübarek bir sala vakti son nefesini veren, kadir gecesinin gününde toprağa intikal eden çok sevgili Erdoğan Demirörenimizi, büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz.



CENAZE NAMAZI FATİH CAMİSİ'NDE



Şişhane'deki Holding binası önünde yapılan törenin ardından Demirören'in cenazesi Fatih Camisi'ne getirildi.



HAKKI KAYA: BU ÜLKEYE TUTKUN BİR İNSANDI, TÜRKİYE SEVDALISIYDI



CNN Türk canlı yayında konuşan Demirören Holding Ankara Temsilcisi Hakkı Kaya duygularını şöyle ifade etti:



Böyle bir günde söze nasıl başlayacağını bilemiyor insan. Dile kolay 38 yıl. 1980'in ortalarıydı bu şirkete başladığımda, Türkiye için zor günlerdi. O zor günlerde çok büyük bir dayanışma gösterdik. Türkiye'yi çok seven bir insandı. Hepimiz için en zor zamanlarda ümit aşılayan bir insandı. Çalışmayı çok seviyordu. Günde 18 saat çalışıyordu. Gece saat 1'de, sabah 6'larda konuştuğumuz çok olmuştur. bu ülkeye tutkun bir insandı, Türkiye sevdalısıydı.



Evet, yanında çalışan, ekmek yedirdiği pek çok arkadaşı dostu olmuştur. Ama Türkiye'de bu kadar çok dost biriktirebilen, yardımcı, bu kadar çok hayırsever insanlar bu ülkeyi bir yerlere getirmişlerdir. Dolayısıyla Türkiye eğer bir takım badireleri atlatmışsa bu özel sektör dinamiklerinin çok büyük katkısı vardır. Onlardan birisi de Erdoğan Demirören'di.



“HEPİMİZE BABALIK YAPTI”



Ailesini çok severdi. Özel bir ilgisi vardır, torunları, çocukları onun için çok özeldi. Mutlaka vakit ayırırdı. Onlarla mutlak gün içerisinde, Ankara'da birlikte olduğumuz zamanlarda arardı, sorardı. 'Erdoğan Baba' diye hitap ederdik, hepimize babalık yaptı. Çok saygın bir insandı. İş aleminde herkes tarafından ayakta karşılanan bir insandı.



38 şirkete kadar şirketlerimizin sayısının arttığı dönemler oldu. Ve o dönemde bu şirketlerinin her biriyle bizzat kendisi ilgilenirdi. Herhalde günde 500 - 1000 konuşma yapıyordur. Herkesle tek tek ilgilenirdi. Şirketinin her noktasını bilirdi. Mutlaka ve mutlaka bütün çalışanlarıyla yönetici düzeyinde her gün mutlaka görüşürdü. Akşamın belli saat sonrasında ulaşırdı. Takipçi bir insandı. Belki sırlarından birisi de budur. Bir iş verdiğinde onun peşini bırakmazdı.



VAHAP MUNYAR: MEDYADA LİDER DURUMA GELEN BİR İŞ İNSANI OLDU



Ben meslekte 40'ncı yılımı dolduruyorum. 35 yılı ekonomi gazeteciliğinde geçti. Erdoğan Demirören'i daha yakın tanıyan insanlarla da beraber oldum. Onlardan bir tanesi Turgut Özal'ın da terzisi olarak bilinen Yusuf Kenan... Aile gibiler ve ilk tepkisi 'Ben hayat bastonumu kaybettim' dedi. Kitabı vardı bende, geçmişte kurulan dostlukları yaş biraz daha ilerleyince insan kendine hayat bastonu olarak tanımlıyor.



Son dönemlerde önce Milliyet ve Vatan'ı arkasından tüm Doğan Grubu'nu satın alarak medyada lider duruma gelen bir iş insanı oldu. Bir başka hikaye anlatacağım. İsmail Amasyalı'yı eski vekillerden biri olarak biliyoruz. Amasyalı markalı sobalar vardı. Onun sahibi olan insan. O da aynı şekilde dün aradı beni dedi ki, "Benim bir dönem adım 'soba kralı'na çıktı. O krallıkta arka perde de aslında Erdoğan Bey vardı."



Kendisi yabancı bir soba markasının mümessiliydi. O dönemde Erdoğan Bey arıyor İsmail Amasyalı'yı, teklifte bulunuyor. "Ben bu sobaların içeride üretilmesini istiyorum." Anlaşıyorlar ve yapıyor. Belli bir dönem sürüyor. Erdoğan Bey, beyaz eşya ve soba işinden çıkmak istiyor. Amasyalı, "Kendisinden rica ettim, ödeme gücüm yok, demirbaşları ve kalıpları verirseniz üretmek istiyorum, bana vade yaparsanız yürütebilir miyim" demiş.



Erdoğan Bey diyor ki, "Ben bana inanan bazı insanların desteğiyle bu noktaya geldim. Sen de Almanya’da işçilik yapmış genç bir iş adamısın. Bu işi başaracağını düşünüyorum. Hem demirbaşlar, hem kalıplar sana hediyemdir. Mümessil olduğum markayı da burada üretebilirsin" İsmail beyin ikinci dönemi de böyle başlıyor. Adı soba kralına çıktı. Bana geçmişte başkaları destek oldu, ben de size destek oluyorum. O kuşak böyle bir şey.



FATİH TERİM: ONU HEP BÖYLE GÜLER YÜZÜYLE HATIRLAYACAĞIM



Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Erdoğan Demirören’in ardından duygularını şöyle ifade etti:



Erdoğan Abi ile benim çok eski bir dostluğum var, ta futbolculuk zamanından. İyi bir insan olarak ve de hastalığına kadar da çok sık görüştüğümüz bir abimdi benim. Çok iyi bir insan. Her zaman da onunla beraber olmak çok keyifliydi.



Allah rahmet eylesin. Gerek işadamı olarak gerek insan olarak da her zaman arayacağımız önemli bir isimdi. Mekanı cennet olsun.



O Beşiktaşlı, o Galatasaraylı o Fenerli diye herhangi bir durum yoktu. Bu son yıllarda gelişen bir olay. Aramızda hiç öyle bir şey yoktu. Aramızda güvene dayalı sevgiye dayalı bir ilişki vardı.



Hep uzlaşmacı kişiliği, hep naif ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla zaten böyle bir şeye mahal de kalmazdı. Onu hep böyle güler yüzüyle, iyi hali ile hatırlayacağım.



Tüm Demirören Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.



ALİ DÜRÜST: TFF'YE GİRMEMDE EN BÜYÜK ETKEN RAHMETLİ OLMUŞTUR



Türkiye Futbol Federasyonu başkanvekili Ali Dürüst Erdoğan Demirören’in ardından şöyle konuştu:

Uzun yıllar ben Galatasaray'da yöneticilik yaptım. Ancak TFF'ye girmemde en büyük etken rahmetli olmuştur. Beni aradı, ben de nazlandım ama kıramadım.



İş ile yatıp işle kalkarlar. Rahmetli babam da öyleydi, o kuşaklar. Her şey önce iş derdi. Ailesini ve dostlarını da ihmal etmezdi.



Aileyi bir arada tutan, büyük bir aileyi bir araya tutmak da kolay değildir. Bunu da sevgiyle başarmış, hep beraber uğurluyoruz.



Son ana kadar faal, her zaman olayların içinde, bizimle ilgili, federasyonla ilgili yardımcı olmak için enerjisini veriyordu.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin