Erdoğan, çevrecilere seslendi: "Ortaklığı benimle yapın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ve Avrupa için Ortak Gelecek” adlı konferansta konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, çevrecilere seslendi: "Ortaklığı benimle yapın"

Konuşmasında Gezi Parkı ve AKM'ye de değinen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde oldu:



"Neden Türkiye, bunca avantajına rağmen hala Avrupa Birliği tarafından haksız engellemelerle karşılaşıyor? Avrupa Birliği, Türkiye’ye verdiği sözleri unutmaktan ve unutturmaya çalıştırmaktan vazgeçmelidir. Türkiye, kapıda bekletilecek bir ülke değil. Siyasi ve ideolojik sebeplerle 16 faslın müzakereleri açılmıyor.



Türk vatandaşlarına uygulan vize rejimi bizden çok Avrupa’ya zarar veriyor. AB’nin Türkiye’nin önüne koyduğu blokaj, kendi refahının önüne koyduğu bir blokajdır. Ahde vefa ilkesi yok. Bize üç yıldır sizi şu sebeplerle almıyoruz desinler. Türkiye’ye gerçekler niçin açıklanmıyor? Sürecin niçin bu kadar ağır ilerliyor vatandaşın bunu bilmesi lazım.



Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve diğerleri gitti. Şu anda bu süreci takip eden bir ben kaldı. Biz AB üyesi ülkelere zaten girmişiz. Şu anda 5 milyon vatandaşımız AB üyesi ülkelerde yaşıyor. Bu trajikomik durumu daha fazla sürdürmeye gerek yok. Bugün Türkiye’nin AB’ye değil, AB’nin Türkiye’ye olan ihtiyacından bahsetmek gerekir.Çalışmaları yarın AB üyesi olacak gibi yürütüyoruz. Türkiye birkaç düzenlemeyle AB’ye girmeye hazırdır.



AB tarafından bize ifade özgürlüğü konusunda bazı eleştiriler yöneltildiğini görüyoruz. Fasıllarda açılış yapılabilir, kapanış yapılamaz ilkesi geldi. Türkiye'ye bu reva mıdır? Bizim özgürlükler ve yargının bağımsızığı konusnda hiçbir çekincemiz sözkonusu değildir. Türkiye Avrupa standartlarına en yakın olduğu noktadadır.



Avrupa, Romanları sınır dışı etti. Neden ses çıkmadı? Benim 8 vatandaşım insafsızca öldürüldü. Niçin basın mensupları o mahkemeler alınmadı. Bunları yutalım mı, dinlendirmeyelim mi? Bunları söyleyince 'Erdoğan çok sert'. Kusura bakmayın bunları söylemek zorundayım.



Gezi Parkı olayında yanlış düşüncelerle kimse tereddütlere sürüklemesin. Dezenformasyon var, sosyal medyanın yalanları var. her şeyden önce muhatabınızı bileceksiniz, burada muhatap söz konusu değil. Milletin parlamentodaki temsilcilleri ne iş yapar diye sormaz mısınız?



Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum. Eğer çevrecilikte ortaklık yapacaksanız, gelin bu Başbakanınız ile yapın. Çevre için yaptıklarımız neden konuşulmuyor?



Çözüm sürecini istemeyenlerin bu olayın içinde olduğunu bilmenizi isterim. Çevreci olmak devletin araçları yakmak, kamu malına zarar vermek değildir. Çevreci olmak insanları öldürmek değildir."



Haberin devamı için tıklayın.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin