Erdoğan: Beyin göçü meselesi istismar ediliyor

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türkiye'de bir kesimin her konuyu istismar ettiğini söyledi ve "Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir" dedi. Erdoğan, gençlerin yurt dışına çıkmasını desteklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Beyin göçü meselesi istismar ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA ve TÜBİTAK Bİlim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Türkiye'de bir kesimin her konuyu istismar ettiğini, bu konulardan birinin de beyin göçü meselesi olduğunu söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde bir kesim arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir. Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim."

Bilim insanlarımızı ve siz değerli misafirlerimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu sene 57 bilim insanımız ödüle layık görüldü. Bu ödüllerin ilk kez verildiği 1966 yılından bu yana toplam 839 bilim insanı ödüllendirildi. Atalarımız, marifet iltifata tabidir iltifatsız emek zayidir diyor.

Başbakanlığımız döneminde de bu çalışmalara destek verdiğimizin en yakın şahidi sizlersiniz. Ödül alsın almasın bilim insanlarımızın tümünün ülkemizin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne kattığınızı biliyoruz. Ödül alan bilim insanlarımızı tekrar tebrik ediyorum.

Ülkemiz dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefine adım adım yaklaşıyor. Bilim ve teknolojiyi Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında en önemli araç olarak görüyoruz. TÜBA ve TÜBİTAK ülkemizin alt yapısına önemli katkılar yapıyor.

TÜBA araştırma ve yayınlarıyla da literatüre değerli katkılar sağlıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında da milli teknoloji hamlesi, eserlerini kazandıracağız. Bu eser için tüm hocalarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. 

"Sadece gençlerimizin yurt dışında tecrübe sahibi olmasını sağlamakla kalmıyor Türkiye'yi, dünyada bilim insanlarımız için cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz."

"İhdas ettiğimiz programlarla geri dönen araştırmacılarımız sayesinde bilim ekosistemini güçlendiriyor, beyin göçünü tersine çeviriyoruz."

"Bu yıl TEKNOFEST'te, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması finalistlerinden seçtiğimiz 3 öğrenciyi Antarktika Bilim Seferi'ne dahil ediyoruz"

 "Bilim ve teknolojide yeniden şahlanışa geçiyoruz. Bu coğrafya tekrar bilimin ve teknolojinin önde gelen merkezlerinden biri olacaktır."

Ayrıntılar gelecek.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin