Erdoğan Aydos Kalesi açılışında sert konuştu. Erdoğan: Bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü, onun torunları olarak biz de Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de düzenlenen Aydos Kalesi ve Sultan Korusu'nun açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Aydos Kalesi açılışında sert konuştu. Erdoğan: Bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü, onun torunları olarak biz de Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'de düzenlenen Aydos Kalesi ve Sultan Korusu'nun açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü, onun torunları olarak biz de Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük"

"İstanbul'un çevresindeki pek çok yer gibi Sultanbeyli'de 1960'larda başlayan 1980'lerde patlama yapan büyümeyle ilçe oldu. İlk yapılaşmada sağlıksız şehirleşmenin sembollerinden biri haline gelmişti. Dönemlerimizde devam eden süreçte Sultanbeyli'nin sorunlarını çözdük, altyapısını tamamladık.

"Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için herkese göz kırpanlar yine karşımızda kol kola girdiler."

"Batı ne diyecekmiş? Aferin. Vay vay vay. Avrupa'nın Aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise işte karşımdaki milletimin Aferin demesine ihtiyacımız var. Bunlar herkese eyvallah ederler."

"İstanbul'un çevresindeki pek çok yer gibi Sultanbeyli'de 1960'larda başlayan 1980'lerde patlama yapan büyümeyle ilçe oldu. İlk yapılaşmada sağlıksız şehirleşmenin sembollerinden biri haline gelmişti. Dönemlerimizde devam eden süreçte Sultanbeyli'nin sorunlarını çözdük, altyapısını tamamladık. 350 bini aşan nüfusuyla İstanbul'un en cazip ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor. Karşımda muhteşem bir katılım görüyorum. İşte bu Sultanbeyli'nin nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor. 2023 14 Mayıs'ına hazır mıyız?"

"Bir hanım 10 hanım demektir. Bir genç 10 genç demektir. Bir ana kademe 10 ana kademe demektir. Var mıyız? Gelin Türkiye Yüzyılını birlikte kuralım."

Erdoğan Aydos Kalesi açılışında sert konuştu. Erdoğan: Bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü, onun torunları olarak biz de Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük

"Biz onun bıraktığı maalesef o hastaneyi şimdi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu modern hastanesi yaptık. Sizlerden güya bize karşı aday göstermek için kurdukları masanın altından birbirlerini tekmelemekten başka bir şey yapmaya fırsat bulamayanlara eser ve hizmet siyaseti tercihinizi bir kez daha sandıkta göstermenizi istiyorum."

İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. Burası öyle bir yerdir ki, bu şehre aşkla hizmet edenin aşamayacağı hiçbir engel, üstesinden gelemeyeceği hiçbir sıkıntı olmaz. Biz siyasete başladığımız ilk yıllardan belediye başkanlığı dönemine, sonrasında sorumluluk üstlendiğimiz her yerde bu sorumlulukla hareket ettik. Yatırımlara kavuşmak için gece gündüz çalıştık. İstanbul'un her meselesinin çözümüne dört elle sarıldı. Kendi halinde devam etse ulaşım, su, çöp, kanalizasyonu, arıtması, elektriğiyle, doğal gazıyla ayakta duracak mecali olmazdı. İstanbul'u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı. Çöp, çukur, çamur. CHP bu demek.

"Devasa yatırımları yahu denizin altından geçirdiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli'yle biz bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü. Onun torunları olarak Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük. Bye bye Kemal var mı böyle eseriniz? Yanındakiler var mı böyle eseriniz. Büyükşehirler elinizde, ne yaptınız ya, söyleyin, şunu yaptık deyin. Hiç. İstanbul susuz muydu? İstanbul'a suyu 110 km'den Istranca dağlarını delerek biz getirmedik mi? Kardeşlerim bu bölgeler susuz değil miydi? Sakarya'dan suyu buraya getirmedik mi? Laf üretmedik, iş ürettik. Şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak imkanları yüzlerce kilometreden alıp taşıdık. Nerelerden nerelere geldik. İlçelerde de belediye başkanlarının verdiği mücadelenin yakın şahidiyiz."

"Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız? Size inanıyorum, güveniyorum. Durmak yok yola devam. 14 Mayıs'ta adını Bay Bay Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum."

"Sultanbeyli'den 14 Mayıs'ta da bu kutlu mücadelede tüm gücüyle yanımızda yer almasını bekliyoruz. Buradan her vatandaşımı, doğruya doğru demeye davet ediyorum."

"TEK PARTİ FAŞİZMİNİ HORTLATMAK İSTİYORLAR"

Tek parti özentisi faşist zihniyetin Rahmetli Menderes'in "Yeter söz milletindir" diyerek milletimiz adına sergilediği meydan okumayı hala hazmedemediğini görüyoruz. Esasen bizim de İBB'den başlayarak milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim her başarı yeni bir meydan okumaydı. 14 Mayıs'ta gidilecek seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyenlere yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Seçimde Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir diyerek huzurunuza geliyoruz."

"Sen git George'dan aferin almaya devam et. Zavallı bunlar, zavallı. Bunlar bizim yanımızda adam gibi yürüdüler, ama bizden sonra kayboldular. Gözünü ABD'ye Avrupa'ya başka yerlere dikip rotasını oradan aldığı yerlere göre belirleyip böyle bir derdi de böyle bir direnişi de böyle bir gayreti de olamaz." 

Ayrıntılar geliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin