Erdoğan Aktaş, Haber Global'den ayrılıyor

Habertürk'te yaşanan yol ayrımlarının ardından bu kez de Haber Global'den bir ayrılık geldi. Televizyonun genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş, kanal ile yollarını ayırma kararı aldı. Aktaş ile birlikte Alişer Delek'in de görevinden ayrılacağı konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Aktaş, Haber Global'den ayrılıyor

Azerbaycan sermayeli, Global Medya Group A.Ş.’ye ait yeni haber kanalı Haber Global'de taşlar bir kez daha yerinden oynuyor. Kurulduğu günden bu yana istikrar yakalayamayan kanalda kurulmasından kısa bir süre sonra üst yönetim değişmişti.

Erdoğan Aktaş yönetiminde ivme kazanan kanalda Aktaş ile Azeri sermayedarlar arasında fikir ayrılıkları olduğu uzun süredir konuşuluyordu. Azerbaycan kaynaklı haberlerin kanalda aşırı kullanılması ve yayınların Azeri fikirlerine göre yapılmaya zorlanması Aktaş'ın işini zorlaştırıyordu.

Kanalın Azeri Yönetim Kurulu Başkanı Elnur Abdullayev'in, sürekli kanalın haberlerine ve yayın politikasına müdahale etmesi, Erdoğan Aktaş ile ipleri kopma noktasına getirdi.

Son gelen bilgilere göre Erdoğan Aktaş kanalla yollarını ayırma kararı aldı ve Cuma günü resmen açıklanacak. Aktaş ile birlikte Alişer Delek'in de görevinden ayrılacağı ileri sürüldü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin