Erdoğan '81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek' programında konuştu! Erdoğan, öğretmen maaşlarını karşılaştırdı, 'nereden nereye' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen "81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek" programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Göreve yeni başlayan bir öğretmenimizin maaşı, 2002 yılında 470 lira iken, Temmuz 2021 itibariyle 5 bin 100 liraya yükseldi. Nereden nereye...” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan '81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek' programında konuştu! Erdoğan, öğretmen maaşlarını karşılaştırdı, 'nereden nereye' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen "81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek" programına katıldı. Erdoğan, “Göreve geldiğimizde en önemli mesele okullarımızı çok ileri standartlara kavuşturmaktı, hamd olsun kavuşturduk. Ülkemizin her bir köşesini modern eğitim kurumlarıyla donattık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar şu şekilde:

Görevi başında şehit olanlar ile kazalarda yaşamını yitiren eğitim öğretim camiamızın neferlerini rahmetle anıyorum. Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizi biliyoruz.

713 bin 600 öğretmenimizin atamasını yaparak okullardaki kadro ihtiyacını çözdük.

Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki tüm öğretmen norm doluluk oranları birbirine yakın seviyeye ulaşmıştır.

Kadın öğretmen sayımız bizden önce yüzde 50'nin altındayken yasakçı zihniyeti ortadan kaldırmamızla kadın öğretmen sayımız yüzde 60'lara ulaşmıştır.

Ülkemizi müfredat ve içerik açısından da uyumlu bir çehreye kavuşturduk.

Bütçede en büyük payı daima eğitime tahsil ettik.

Mevcut öğretmenlerin yüzde 73'ü bizim dönemimizde atandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin