Erdil Yaşaroğlu'nun hayata neşe katan heykelleri Uniq Açık Hava'da

Maximum Uniq, Türkiye’nin en tanınmış görsel sanatçıları arasında yer alan Erdil Yaşaroğlu’nun dev boyutlu heykellerine ev sahipliği yapmaya başladı. Erdil Yaşaroğlu ise bu proje ile ilgili: Heykel sevenler bir yana, daha önce heykelle hiç iletişime geçmemiş insanlara dokunmak ve özellikle çocuklarla ilk kez karşılaşmak heyecan verici. Çok gri bir dünyada yaşıyoruz. Sanatı ve güzellikleri hayatın içine ne kadar yaysak az!" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdil Yaşaroğlu'nun hayata neşe katan heykelleri Uniq Açık Hava'da

Her sezon Mayıs ayında açık havaya çıkan ve Kasım ayına kadar şehrin ‘açık havada sanat’ ajandasını takip eden sanatseverlerin radarında olan Maximum Uniq, Temmuz ayı itibariyle sanatçı Erdil Yaşaroğlu’nun üçü sınırlı süreli, ikisi kalıcı beş heykeline ev sahipliği yapıyor.

Erdil Yaşaroğlu'nun hayata neşe katan heykelleri Uniq Açık Hava'da

Karikatürleri, çizgi romanları ve farklı boyutlarda ürettiği, çizgi dilini yansıtan heykelleri ile Erdil Yaşaroğlu Türkiye’nin en tanınmış görsel sanatçıları arasında yer alıyor. Katıldığı birçok heykel sergisinin ardından 2019 yılında açtığı ilk kişisel sergisi ‘Oyun’ ile hem eleştirmenler hem de izleyicilerden büyük beğeni alan sanatçı, ikinci solo sergisini Aralık 2024’te İstanbul’da gerçekleştirecek. Öncesinde, sanatçının Maximum Uniq için seçilen ve özel olarak üretilen; dev boyutları, sıra dışı konumlandırmaları ve mekana neşe katan formları ile sergilenen Nota Çocuklar, Büyük Parti, Hayalci, Sıkı Dostlar ve Totem heykelleri Maximum Uniq’e gelmek için size yeni bir neden sunuyor.

Erdil Yaşaroğlu'nun hayata neşe katan heykelleri Uniq Açık Hava'da - Resim : 2

Heykellerini izleyiciyle gündelik hayatın içinde buluşturmayı seven ve dünyanın çeşitli şehirlerindeki kamusal alanlarda yer alan işleri ile uluslararası bir kimliğe de sahip olan Erdil Yaşaroğlu’nun bu projeye özel seçilen heykellerinin hikayeleri Maximum Uniq’in sunduğu vaatlerin altını çizer nitelikte.

Erdil Yaşaroğlu'nun hayata neşe katan heykelleri Uniq Açık Hava'da - Resim : 3

Erdil Yaşaroğlu’nun ilk kişisel sergisi Oyun’da yer alan, sıra dışı konumlandırmaları ve özgün hikayeleri ile popüler kültüre gönderme yapan dev boyutlu heykelleri SIKI DOSTLAR ve HAYALCİ Kasım 2023’e kadar Maximum Uniq Açıkhava’ya misafir olacak.

Erdil Yaşaroğlu'nun hayata neşe katan heykelleri Uniq Açık Hava'da - Resim : 4

 Erdil Yaşaroğlu ise bu proje ile ilgili: Heykel sevenler bir yana, daha önce heykelle hiç iletişime geçmemiş insanlara dokunmak ve özellikle çocuklarla ilk kez karşılaşmak heyecan verici. Çok gri bir dünyada yaşıyoruz. Sanatı ve güzellikleri hayatın içine ne kadar yaysak az!" yorumunda bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin