Erden Timur: Bana bir konuşmada Fenerbahçe'nin pozisyonu soruldu, 'Bence penaltı' dedim. Rakibinin hakkını arayan başka kimse var mı bilmiyorum

Sivasspor'u 2-1 yenerek 2022'yi lider kapatan Galatasaray'da Sportif A. Ş. Başkan vekili Erden Timur, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Erden Timur: Bana bir konuşmada Fenerbahçe'nin pozisyonu soruldu, 'Bence penaltı' dedim. Rakibinin hakkını arayan başka kimse var mı bilmiyorum

Sivasspor'u 2-1 yenerek 2022'yi lider kapatan Galatasaray'da Sportif A. Ş. Başkan vekili Erden Timur, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Timur'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz tarafsız ve objektif hakemlerin yorumlarının GS TV'de yayınlanacağı bir program hazırlayacağımızı söylemiştik, yayıncı kuruluş ile görüşüyoruz. Görüşmeler uzun sürüyor ama anlaşacağımızı düşünüyoruz. Uluslararası bir hakem ile görüştük, ulusal bir hakemimiz ile GS TV'de yorum yapmalarını planlıyoruz."

"Biz de federasyona dün Mecnun Başkan'ın yaptığı gibi çağrıda bulunuyoruz. Dünkü ve tüm VAR kayıtları açığa çıkarılsın ve dünkü pozisyon hakkında bir açıklama yapılsın. Federasyon'dan Sivasspor maçındaki tartışmalı pozisyonlar için açıklama bekliyoruz"

"Her şey şeffaf olsun ki her şey açığa çıksın. Her şey şeffaf olsun ki, insani hataların ardında bir şeyler aramayalım. Mecnun Başkan, dün canı yanmış olma ihtimaline rağmen bir şey söylemedi. Çünkü federasyon bu durumu yasakladı. Eğer lehimizde bir hata olduysa biz de açıklansın istiyoruz. Nelsson'un lehine bir penaltı durumu var, onun da açıklanmasını istiyoruz."

"O maç orada 1-1 olsa bile, biz yine öne geçmeyi başardık. 3-4 gün önce Beşiktaş maçında bir VAR pozisyonu vardı. Bu pozisyon ona oranla çok daha fazla konuşuldu. Bunun bu kadar büyütülmesi, insanın aklına başka şeyler getiriyor."

"Bana bir konuşmada Fenerbahçe'nin pozisyonu soruldu, 'Bence penaltı' dedim. Rakibinin hakkını arayan başka kimse var mı bilmiyorum. Her birimiz objektif olamayız ancak insanın elinden geleni yapması, kötü şekilde nitelendirilmemeli. Mademki bizim adalet arayışımız sorgulanıyor, biz en azından çaba gösteriyoruz. Yolana çıkana yavaş diyorsunuz ancak siz yola çıkmamışsınız. Biz, herkesi buraya davet ediyoruz."

"Biz, şampiyonluk yürüyüşü konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu, her zerreye nasıl dokunduğumuzu gösteriyoruz. Önceki basın toplantısında durumun adalete zarar verdiğini söyledik. Önceden bizden farklı düşünenler, şimdi bizimle aynı noktaya geldiler."

"İyisiyle kötüsüyle lig devam ediyor. Puanlar çok yakın. Böyle rekabetçi bir ligde, çıkıp her pozisyon için adalet istiyoruz. Şu an kararlarla alakalı bir şey söyleyemiyoruz çünkü bu yasak. Bu da olmamalı, herkes fikrini özgürce söyleyebilmeli. Biz federasyonla, ligimizin 6 büyük ligden biri olması gerektiğini konuştuk. Bu seviyeye ulaşmalıyız."

"İnsanlar ne kadar samimi arayışımızı manipüle etmeye çalışırsa çalışsın, bu yolda devam edeceğiz. Galatasaraylılık, Türk sporunu düşünerek hareket etmeyi gerektirir. Yayın hakkı alındığında, pozisyonları profesyonel kişilere yorumlatacağız. O zaman bizim niyetimiz daha iyi anlaşılacak. Çok önemli bir uluslararası ismi tercih ettik. Kimse o ismi tartışamayacak."

"Başkası için de bir şeyleri düşünelim. Ben 40 yaşındayım, idealist düşünmekten vazgeçmeyeceğim. Çünkü Galatasaraylılık da böyle bir şey. Bu konuda elimizden geleni yapacağız, herkes görecek"

"Tarihte ilk oldu, yayıncı kuruluş normal programı açarken hakem hatalarına direkt olarak değindi. Normalde böyle olmuyor. Açılışı böyle açmak bariz bir hata ki Beşiktaş maçındaki 10 kişi kalma durumu daha da bariz bir durum. O maçtaki olay Galatasaray maçında olsa biz yine aynı şekilde konuşurduk. Yayıncı kuruluşun programının öyle açılması konusunda, yayıncı kuruluştan bir açıklama bekliyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin