Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’ Moskova Film Festivali’nde ana yarışmada!

İlk filmi ‘Zerre’yle ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödül kazanan Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’, dünyanın önemli film festivallerinden 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’ Moskova Film Festivali’nde ana yarışmada!

Erdem Tepegöz’ün yazıp yönettiği, ikinci uzun metraj filmi ‘Gölgeler İçinde’ dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde 01-08 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirecek ve Kim Ki-Duk, Valeriy Todorovskiy gibi usta yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı ana bölümde yarışacak.

Türkiye prömiyerini Moskova’dan hemen sonra 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde yapacak filmin başrolünü Homeland, Prison Break, Aladdin gibi uluslararası projelerde rol alan Numan Acar üstleniyor. Acar’a filmde Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi deneyimli ve genç oyuncular eşlik ediyor. Distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış atan bilimkurgu türündeki film, ilkel bir teknolojiyle yönetilen fabrika bölgesinde işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor.

Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’ Moskova Film Festivali’nde ana yarışmada!

Yapımcılığını Contact Film Works’un, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği ‘Gölgeler İçinde’nin çekimleri Gürcistan’da bir maden kasabasında gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve birçok farklı ülkeden ekibin bir arada çalıştığı filmin görüntü yönetmenliğini Hayk Kirakosyan yaparken, Greg Dombrowski müziklerine imza attı.

Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’ Moskova Film Festivali’nde ana yarışmada! - Resim : 2

GÖLGELER İÇİNDE

Sinopsis:

‘Gölgeler İçinde’ zamansız ve mekansız bir hikaye. İşine sadık bir maden işçisi, ilkel bir teknoloji ile yönetilen fabrika bölgesinde çalışmaktadır. Çalıştığı yapı hakkında şüphe duymaya başlar. İçinde yaşadığı sistemi sorguladıkça, bu yapının bilmediği derinliklerini öğrenir.

Künye

Yönetmen & Senaryo: Erdem Tepegöz

Yapım şirketi: Contact Film Works

Ortak yapımcı: TRT

Yapımcı: Figen Ermek Özçorlu - Umut Özçorlu

Görüntü Yönetmeni: Hayk Kirakosyan

Sanat Yönetmeni: Armen Ghazaryan

Uygulayıcı Yapımcı: Tuğba Akpınar - Zeynep Can

Kurgu: Arzu Volkan

Ses Tasarım: Eli Haligua - Fatih Rağbet

Final Mix: Cenker Kökten

Ses Kayıt: Ömür Müldür

Müzik: Greg Dombrowski

Senaryo Doktoru: Ceyda Aşar

VFX: Serkan Semiz

Kostüm: Fadim Üçbaş

Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’ Moskova Film Festivali’nde ana yarışmada! - Resim : 3

Erdem TEPEGÖZ

Biyografi

1982 doğumlu yönetmen, Dokuz Eylül Üniversitesi iktisat mezunu. Prag’da sinema eğitimi aldı. Uzun süre sosyal temalı belgesel çalışmalarında bulundu. Ulusal ve uluslararası 23 ödül alan ilk filmi ‘ZERRE’ 30 ülkede gösterildi.

‘GÖLGELER İÇİNDE’ ikinci uzun metrajlı filmi. Yeditepe Üniversitesi’nde Antropoloji yüksek lisansına devam ediyor. Görsel antropoloji üzerine çalışıyor.

ZERRE ( The Particle) - 2012 Senaryo & Yönetmen

GÖLGELER İÇİNDE ( In The Shadows) - 2020 Senaryo & Yönetmen

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin