Erdal Çelik kimdir. Şarkılar Bizi Söyler konuğu Erdal Çelik kaç yaşında ve nereli. Erdal Çelik evli mi, çocuğu var mı?

Erdal Çelik Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oldu. Peki Şarkılar Bizi Söyler konuğu Erdal Çelik kimdir, kaç yaşında ve nereli? Erdal Çelik 1959 Ankara Polatlı doğumludur. Memur bir babanın dördüncü çocuğudur. Babası memur olduğu için ortaöğretime kadar Erzurum'da eğitim aldı. İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Erdal Çelik kimdir. Şarkılar Bizi Söyler konuğu Erdal Çelik kaç yaşında ve nereli. Erdal Çelik evli mi, çocuğu var mı?

Erdal Çelik liseyi Ankara Yenimahalle Endüstri Meslek ve Teknik Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamladı. Lisenin ardından Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümüne başlayan Erdal Çelik o dönemde öğrenci olayları nedeniyle okulu bıraktı.

TRT'nin 1976'da açtığı ses yarışmasında 2000 kişi arasından ilk 5'e girdi. Hem radyo hem televizyon programına katılan Erdal Çelik üniversiteyi bırakmasının ardından önce Savaş Bağcan, sonrasında dönemin en ünlü orkestrası İlhan Feyman Orkestrası’nda çalıştı.

1985'te Güneş gazetesinin açtığı müzik yarışmasında erkek yarışmacı dalında 1. oldu. Yarışmada kadınlar birincisi Emel Müftüoğlu ile ikili oluşturdu. Emel-Erdal ikilisi, Atilla Özdemiroğlu'nun kurduğu ART'den 1985'te "Öyle Bir Aşk" ve 1988'de de Göksoy Plak'tan ''Alaturka Benim Canım" isimli iki albüm çıkardı.

ERDAL ÇELİK EVLİ Mİ, ÇOCUĞU VAR MI?

Erdal Çelik 1986 yılında Piraye Hanım ile hayatını birleştirdi. İkilinin bu evlilikten Doğa ve Duru adında iki oğlu bulunuyor.

ERDAL ÇELİK ALBÜMLERİ

Aşk Değil (1983)
Öyle Bir Aşk (1985)
Alaturka Benim Canım (1988)
Cana Cansın (1992)
Ya Hep Ya Hiç (1993)
Erdal (1995)
Ve Hayatımda (2017)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin