Erciyes'te film gibi olay! Dağda mahsur kalan dağcı 3 saat sonra kurtarıldı, özür diledi

Erciyes Dağı'na dün gece saat 04.00 sıralarında izinsiz zirve tırmanışı başlattıktan saatler sonra Hörgüçkaya bölgesinin güneybatısında mahsur kalan Polonyalı dağcı Daniels Baranowski'ye, gelen ihbar üzerine 6,5 saat sonra ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erciyes'te film gibi olay! Dağda mahsur kalan dağcı 3 saat sonra kurtarıldı, özür diledi

Polonyalı dağcı, AFAD, JAK, UMKE ve HADAK Dağcılık Kulübü ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu mahsur kaldığı yerden aşağı indirildi. Sağlık durumu iyi olan Baranowski, böyle bir olay yaşandığı için özür dileyerek, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti.

Dün gece saat 04.00 sıralarında Erciyes Dağı'na çıkmaya başladığını belirten dağcı, planında dağa çıkmayı düşünmediğini sonradan karar verdiğini söyledi. Baranowski, "Erciyes Dağı'nın zirvesine çıkmak için telefondaki haritayı takip ettim. Böyle bir şey yaşandığı için özür dilerim" dedi.

 

Öte yandan, Baranowski'nin bisikletiyle Polonya'dan Türkiye'ye gelerek Erciyes Dağı'ndaki kamp alanında çadır kurduğu öğrenildi. Tekir Kapı bölgesine getirilen Daniels Baranowski, sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin