Erbil'in önemli gazetelerinden Rudaw'dan ilginç iddia!

Rudaw gazetesi, Washington'ın Ankara yönetimi nedeniyle PYD liderine vize vermediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Erbil'in önemli gazetelerinden Rudaw'dan ilginç iddia!

ABD'nin Suriye'deki Kürt siyasi partileriyle "aktif" biçimde temasta olduğunu savunmasına rağmen PYD lideri Salih Müslim'e vizeyi reddederek doğrudan görüşmeler için "görülmemiş bir fırsat"ı kaçırdığı yorumları yapılırken ABD Yönetiminin bu "soğuk" yaklaşımında Ankara faktörünün etkili olduğu öne sürülüyor.



Erbil'de yayımlanan Rudaw gazetesinin yer verdiği bir analizde ABD, Suriyeli siyasi partileriyle aktif biçimde temasta olduğunu savunsa da Ekim ayında Washington'da BDP tarafından düzenlenen bir konferansa katılmak isteyen PYD lideri Salih Müslim'e vize vermediğine dikkat çekti.



DEMİRTAŞ: ABD'YE "YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİK"



BDP EşBaşkanı Selahattin Demirtaş, Rudaw'ya verdiği demeçte söz konusu konferansın ABD'de türünden düzenlenen ilk konferans olduğuna işaret ederken ABD yetkililerini kastederek "Onlara, Sayın Müslim'e vize verilmemesinin yanlış olduğunu söyledik" dedi.



Rudaw ise, Müslim'in, vize reddidini Washington'un Türkiye ile "derin ittifakına ve Ankara'yı yatıştırma çabasına" bağladığını kaydettiği analizinde şunları da yazdı: "2 bin kadar PKK savaşçısının Suriye'nin Kürt topraklarından cihatçı savaşçıların çıkarılmasına yardımcı oldukları tahmin ediliyor.



Bu da Türkiye'nin PYD'nin Suriye'deki artan gücünün etkisine ilişkin korkularını ve ABD'nin Ankara ile siyasi görüş ayrılıklarını önlemek için neden Suriyeli Kürtler konusunda o kadar ihtiyatlı davrandığını açıklayabilir." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin