Erbil'de bulunan ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'e düzenlenen füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi.

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de bulunan ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen füze saldırısını İran Devrim Muhafızları üstlendi

İran devlet televizyonunun haberine göre Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil'e gece saatlerinde düzenlenen füze saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı.

İsrail'in son dönemde bölgede düzenlediği saldırılara işaret edilerek, İsrail'e ait olduğu ileri sürülen bir merkezin dün gece Devrim Muhafızlarına ait füzelerle vurulduğu kaydedildi.

12 BALİSTİK FÜZEYLE HEDEF ALINMIŞTI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Anti-Terör Birimi, Erbil'in gece saat 01.00'de Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN 2 KİŞİ, SURİYE'DE İSRAİL GÜÇLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
​​​​​​​Esed rejiminin haber ajansı SANA, 7 Mart'ta, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney yönünden Şam çevresindeki rejim güçlerine ait bazı noktalara İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiğini ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran medyası da bir gün sonra, İsrail'in Şam saldırısında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Murtaza Saidnejad ve Albay İhsan Kerbelayipur'un hayatını kaybettiğini bildirmişti.

'İSRAİL ÜSLERİ HEDEF ALINDI' İDDİASI REDDEDİLMİŞTİ
Erbil Valisi Hoşnav, 'İsrail hedeflerinin vurulduğu' yönündeki iddiaları sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla yalanlamıştı.

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil de söz konusu iddiayı reddederek "Daha önce de bizlere yönelik İsrail'in IKBY'de üssü bulunduğuna dair ithamlarda bulunulmuştur. Bize göre bu haberler ve ithamlar asılsızdır, amacı da bölgemize yönelik komplo girişimidir" ifadesini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin