Enis Berberoğlu'nun 30 yıla kadar hapsi isteniyor!

CHP'nin gazeteci milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 30 yıla kadar hapis istemi...

Google Haberlere Abone ol
Enis Berberoğlu'nun 30 yıla kadar hapsi isteniyor!

MİT TIR'ları görüntülerini yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.



"CAN DÜNDAR'IN GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİ BERBEROĞLU..."



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından mahkemeye gönderilen iddianamede, Can Dündar'ın kitabında ve tahliye olduktan sonra köşesinde, görüntüleri flash disk içinde solcu bir milletvekilinden aldığını yazdığını, bunun üzerine Dündar'ın telefon kayıtlarının incelenerek HTS verilerinden görüştüğü kişinin 26. Dönem CHP Milletvekili Enis Berberoğlu olduğu ve görüşmenin de 21 saniye sürdüğü belirtildi.



"GÖRÜNTÜLERİ FLASH DİSKTE VERDİ"



Enis Berberoğlu'nun görüntüleri kimden temin ettiğinin bilinmediği kaydedilen iddianamede, Berberoğlu'nun görüntüleri 27 Mayıs'ta Can Dündar'a teslim ettiği, Dündar'ın da bu görüntüleri 29 Mayıs'ta Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınladığı anlatıldı. İddianamede, "Şüpheli, MİT TIR'ları olayının flash diske alınmış görüntülerini, devlet sırrı olduğunu bile bile Can Dündar'a verdi. Bu eylemi ile sır niteliğindeki bilgilerin ifşası suçunu işledi" denildi.



BERBEROĞLU SUÇLAMAYI REDDETTİ 



Berberoğlu'nun ifadesinde, suçlamayı kabul etmediği ve evrakın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararla sonuçlandırılmasını talep ettiği kaydedildi. Berberoğlu'nun avukatının da müvekkilinin FETÖ ya da başka bir suç örgütüne kolaylaştırıcı bir eylemde bulunamayacağı, ayrıca olay tarihinde öğleden sonra Can Dündar'ın bir değil iki milletvekili tarafından arandığı bundan dolayı da müvekkilinin şüpheli kabul edilemeyeceğini ifade ettiği aktarıldı.



MİT TIRLARI DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ



İddianamede Berberoğlu'na açılan davanın, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandıkları ve cezaya çarptırıldıkları davayla birleştirilmesi talep edildi. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi savcılığın bu talebini kabul etti. Dava dosyasını İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderecek.



30 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR



İddianamede CHP'li vekil için, "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYAN DÜNDAR VE GÜL 5'ER YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI



MİT TIR'larının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin açılan davada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar 5 yıl 10 ay, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ise 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin