Enis Berberoğlu: Erdoğan Hürriyet'e sopayla girdi

Hürriyet Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Bugün Gazetesi'ne konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Enis Berberoğlu: Erdoğan Hürriyet'e sopayla girdi

Hürriyet Gazetesi'nin 5 yıl genel yayın yönetmenliğini yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu "Tayyip Erdoğan Türkiye’de kendisiyle ilgili meşruiyet tartışması açtı.Bunun karşısında Hürriyet gibi bir gazetenin suskun kalmasını içime sindiremem." dedi.

 



Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, "Hürriyet, anayasal düzenin tarif ettiği sınırlar içerisinde bir gazete yapmayı kabul etmiştir. Bu Anayasa’yı göstere göstere çiğneyeceğini ilan eden bir adamın karşısında ben suskun kalınca ciğerime oturdu" dedi. 



Bugün gazetesinden Hüseyin Keleş'e röportaj veren Enis Beberoğlu, Hürriyet’teki istifalar ve işten çıkarmalarla ilgili olarak “Oktay Bey sürecini yönetemedim. Özdemir İnce sürecini yönetemedim. Rahmi Turan sürecini yönetemedim. Bu insanların gazetede en azından ben var olduğum sürece devamını sağlamakla yükümlüydüm. Yapamadım. Süreç çok sert geçti, idare edemedim. Topu göğsümde yumuşatıp, ayağıma alıp süremedim. Tayyip Erdoğan nokta atışı yapmadı. Hürriyet’e sopayla girdi. Ne çıkarsa bahtına. Tahmin edemeyeceğiniz kanallar kullanıldı o süreçte” dedi.



Röportajın devamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin