Engelsiz Yaşam Vakfı’ndan açıklama: Gülşen engelli kardeşlerimizi yaraladı. Dava edeceğiz

Al Sana Haber programına bağlanarak açıklama yapan Engelsiz Yaşam Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Edip Önder konu ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Engelsiz Yaşam Vakfı’ndan açıklama: Gülşen engelli kardeşlerimizi yaraladı. Dava edeceğiz

Gülşen geçtiğimiz akşam katıldığı bir ödül töreninde sahne alanına tekerlekli sandalye ile geldiği görüntüleri sosyal medyasında paylaşarak Bülent Ersoy’a gönderme yapmıştı. Gülşen, paylaşımına "Otriş giyip 'Bülent Ersoy'dan neyim eksik' demez mi?" yazarak gündem oldu. Bülent Ersoy  da cevaben Gülşen’ in videosunu “Beni çok güldürdün kızım” notuyla paylaştı. Fakat Gülşen’ in bu alaycı paylaşımı, engelli yaşama mahkûm olan birçok kişi ve onların aileleri tarafından kınandı ve üzüntüyle karşılandı.

AL SANA HABER programına bağlanarak açıklama yapan Engelsiz Yaşam Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Edip Önder konu ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Seyhan Soylu yayına bağlanan Av. Edip Önder’ e “Dün Gülşen’ in görüntüleri Bülent Ersoy’ a bir nazireydi. Yıllar önce Erol Köse ile yaşadığı ilişki nedeniyle Bülent Ersoy’dan fırça yemişti. Oradan bilenmiş olacak ki Bülent Ersoy’ a, Türkiye’deki 8 milyon engelli vatandaşımızı karşısına alarak tekerlekli sandalyedeki o şımarık görüntüyü paylaştı. Engelsiz Yaşam Vakfı Başkan Yardımcısı ve bir hukukçu olarak siz ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Av. Edip Önder ise “Bülent Hanım’ ın rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye kullanması gayet insani bir durum. Ancak Gülşen’ in bu davranışı takındığı bu tavır, engelli kardeşlerimizi rencide eden bir durum ve engelli kardeşlerimizi son derece yaralamıştır. Bunu vakıf yönetimindeki arkadaşlarla, Tayyar Bey de vakıfta hep birlikte değerlendireceğiz. Sonuçta biz toplumda önünde engel olan herkes adına bir şeyler yapmaya ve kamu yararı sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizi rencide eden bu duruma karşı da hukuki bir yola girebilir miyiz vakıf olarak değerlendirip yola çıkabiliriz” diyerek açıklama getirdi.

Seyhan Soylu “Ne zaman dava açmayı düşünüyorsunuz?” diye sorunca aynı zamanda Engelsiz Yaşam Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden olan, programın yorumcusu Tayyar Işıksaçan bu soruya cevap verdi; “Haziran ayı Genel Kurul toplantısı yaptığımızda gündemimizde olacak bu konu.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin