Engelsiz Filmler Festivali'nin kazananları belli oldu!

20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da ve çevrim içi olarak tüm Türkiye’de, 4-5 Kasım’da ise Eskişehir’de gerçekleşen Engelsiz Filmler Festivali, on birinci kez izleyicileriyle buluştu. Bu yıl Türkiye ile dünya sinemasında öne çıkan 42 filmin gösterimini ve birçok yan etkinliği erişilebilir olarak gerçekleştiren festival, yine “Bir Arada Film İzlemek Mümkün” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Engelsiz Filmler Festivali'nin kazananları belli oldu!

Festivalin Eskişehir programında Çocuklar İçin seçkisi otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmeleri için Otizm Dostu olarak gösterildi ayrıca Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan “Kim Mihri” filminin gösteriminin ardından filmin yönetmen ve senaristi Berna Gençalp’in katılımıyla bir de söyleşi gerçekleşti.

Engelsiz Filmler Festivali'nin kazananları belli oldu!

Ulusal Uzun Film ve Kısa Film Yarışmalarının Kazananları Belli Oldu!

Kısa film türüne destek vermek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kısa Film Yarışması’nda; En İyi Senaryo ve Seyirci Özel Ödülü’nü Alireza Kazemipour’un yönettiği “Saç Kırıkları”, En İyi Yönetmen ödülünü Elveda Gaston filmiyle “Victor Guilbaud” ve En İyi Film ödülünü Houcem Slouli’nin yönettiği “Koşulsuz Tutku” filmleri kazandı.

Engelsiz Filmler Festivali'nin kazananları belli oldu! - Resim : 2

En İyi Film Ödülü Kaan Müjdeci'nin Iguana Tokyo'suna Verildi!

Ulusal Uzun Film Yarışması’da ise Seyirci Özel Ödülü, En İyi Senaryo ve En İyi Film ödüllerinin sahibi Belmin Söylemez’in yönettiği “Ayna Ayna” filminin oldu. En İyi Yönetmen ödülünü de Iguana Tokyo filmiyle “Kaan Müjdeci” aldı.

Festivalin Ankara’daki yan etkinlik programında ise 75 yıl önce ilan edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nden yola çıkarak, eşitliğe ve eşitsizliğe, adalete ve adaletsizliğe nereden bakıldığının tartışıldığı Herkes İçin İnsan Hakları forumu, 9-12 yaş grubundaki sinema meraklılarını canlandırma sanatıyla tanıştıran ve kendilerini canlandırma sanatı ile ifade etmelerini sağlayan Canlandırma Atölyesi ve sesli betimleme ile film yapımının kesişimine değinildiği Yaratıcı Sesli Betimleme Atölyesi gerçekleşti.

Engelsiz Filmler Festivali'nin kazananları belli oldu! - Resim : 3



Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin