Engelli vatandaşı otobüse almadı. Ankara'daki şoför sözleriyle sosyal medyada viral oldu: Şimdiye kadar bindiklerine say

Ankara'da ücretli taşıma uygulamasının ardından bir şoför, otobüse binmek isteyen engelli vatandaşı almadı. Şoför, engelli vatandaşa söylediği, "İn aşağıya. Şimdiye kadar bindiğine say." sözleriyle dikkat çekti. Öte yandan TOHÖB'ün bir grup hariç diğerlerini ücretli taşıma uygulaması hakkında vatandaşlardan farklı yorumlar geldi. İşte ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Engelli vatandaşı otobüse almadı. Ankara'daki şoför sözleriyle sosyal medyada viral oldu: Şimdiye kadar bindiklerine say

TÖHOB bağlı otobüsler, Ankara'da şehit ile gazi aileleri, emniyet ve basın mensupları dışındaki kişileri ücretli taşıma uygulaması başlatmıştı.

Bu kararın ardından Ankara'da bir otobüs şoförü engelli yolcuyu otobüse almadı.

Şoförün engelli vatandaşa söyledikleri ise sosyal medyada dikkat çekti.

"SEN DE BİR SAĞLAM OLSAYDIN NELER YAPARDIN BİZE"

Çimşit-Bağlıca-Koru metro istasyonu hattındaki sefer yapan özel halk otobüsünün şoförü, araca binmek isteyen engelli vatandaşı almadı. Bununla birlikte engelli vatandaşa, "İn aşağıya. Şimdiye kadar bindiğine say. Sen bir de sağlam olsaydın ne yapardın bize" dedi.

Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına kaydedilen o anların sosyal medyada yer almasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şoföre ceza uygulandı, otobüs ise parka çekildi. 

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Süreci titizlikle takip ediyoruz. Bugünkü habere konu olan halk otobüsü parka çekildi ve cezai işlem uygulandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kanunları uygulamaya ve otobüsleri denetlemeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

YALNIZCA HER AYIN 1'İ VE 4'Ü ARASI ÜCRETSİZ TAŞINACAK

TOHÖB kararına göre engelli ve 65 yaş üstü vatandaşları da kapsayan 20 farklı gruptaki serbest kart sahipleri otobüslere yalnızca her ayın 1'i ve 4'ü arasında ücretsiz binebilecek. Geri kalan 26 günde otobüsler bu kişileri ücretli taşıyacak. 

Ücretli taşıma uygulamasının bugün başlamasıyla olaydan haberi olmayan bazı serbest kart sahipleri başkentteki halk otobüslerinden indirildi ve Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) ait EGO otobüslerine yönlendirildiği görüldü.

ÜCRETLİ TAŞIMA UYGULAMASI HAKKINDA VATANDAŞLARIN YORUMLARI

Konuyla ilgili yorum yapan 65 yaş üstü serbest kart sahibi İsmail Kocaman, yaşlıların hesaba dahil edilmediğini ve ABB'nin tüm çabalarına rağmen kararın uygulandığını belirtti. Kocaman, yalnızca yaşlıları ilgilendirdiğini düşündüğü karara anlam veremediğini kaydetti.

Hayri Yağmur isimli vatandaş 65 yaş üstünün halk otobüsüne binememesine ilişkin yasal düzenleme bulunması durumunda uygulanmasında sorun olmayacağını belirterek, "Ama öyle bir kanun yok ki. Şimdiye kadar biniliyordu hep. Az önce bindik 'yasak' dediler." ifadelerini kullandı.

Halk otobüsü işletmecilerine destek veren Yusuf Saçan, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile belediyelerin paralarını vermesi gerekiyor. Yüzde 40 bedava biniliyor. Böylelikle araçların masrafları karşılanmıyor. Ben parayla biniyorum. Kimsenin de bedava binmesini istemiyorum." dedi.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin