Engelli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı. MEB 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? E-Devlet engelli öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı

MEB 3500 engelli öğretmen ataması yapıyor. Engelli öğretmen ataması tercihleri 12-15 Nisan aralığında alınmıştı. EKPSS'den 50 puan üzeri alan adayların atama sonuçları 25 Nisan'da açıklanacak. Peki engelli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? MEB 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? E-Devlet engelli öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı. MEB 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? E-Devlet engelli öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı

Engelli öğretmen atama sonuçları sorgulanıyor. Engelli öğretmen tercih sonuçları 25 Nisan'da açıklanıyor. MEB tarafından yapılan atamalarda EKPSS puanı baz alınıyor. Atamaları yapılan öğretmenler 1 Eylül'de görev yapmaya başlayacak. Peki engelli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? MEB 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? E-Devlet engelli öğretmen atama sonuçları sorgulama ekranı.

Engelli öğretmenlik atama sonuçları için heyecanlı gün geldi. MEB bünyesinde yapılan atamalarda öncelik, sınavdan yüksek puan alan adaya verilecek.

Atama sonuçları MEB'in internet sitesinde yer aldı. Adaylar 3500 engelli öğretmen atama sonuçlarına e-Devlet şifreleri ile sorgulayacak.

MEB 3500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA LİNKİ 

MEB 3500 engelli öğretmen atamaları sonuçları MEB, e-Devlet üzerinden sorgulanacak. MEB engelli öğretmen ataması üzerinden e-Devlet şifre girişiyle sonuçlara erişim sağlayabilirsiniz.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Beklenen atama sonuçlarına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde veriyor; 4 bin 300 öğretmen başvurmuştu, bugün 3 bin 500 atamayı gerçekleştirdik. Geriye kalan engelli öğretmenlerimizi de atayacağız." dedi.

Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.

YAŞI BÜYÜK OLANA ÖNCELİK SAĞLANACAK

Adayların tercihi ve EKPSS (Lisans Düzeyi) puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda atamalar yapılacak.

EKPSS (Lisans Düzeyi) puanlarının eşitliği halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

EKPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan "Protokol" hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin