Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nda sona doğru. Bakan Derya Yanık açıkladı

TBMM Bütçü Sunumu'nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan flaş açıklamalar geldi. "İlk 3 yıllık "Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı" hazırlık çalışmaları son aşamaya gelmiştir" diyen Yanık, "Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nın ilkini 15 Kasım 2022’de gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nda sona doğru. Bakan Derya Yanık açıkladı

TBMM Bütçü Sunumu'nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, "Engelsiz Vizyon’un hayata geçirilmesini sağlayacak ilk 3 yıllık "Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı" hazırlık çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Eylem Planı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler gününde ilan edilmesi planlanmaktadır." dedi.

Bakan Yanık, "Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nın ilkini 15 Kasım 2022’de gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, "2022 yılında 'Önleme, Müdahale ve Politika Boyutlarıyla Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet ve Covid-19 Salgınının Etkileri Araştırması'nı yürütüyoruz. Araştırma sonuçlarının bu yılın sonunda kamuoyu ile paylaşılmasını öngörüyoruz. “Şiddet Uygulayanlara Çok Yönlü Sosyal Hizmet Müdahalesini İçeren Bir Modelin Oluşturulması Projesi”ni 2023 yılında gerçekleştirmek üzere hazırlık çalışmalarını tamamladık." diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin