Enflasyon oranları açıklandı Memur-Sen'den yeni talep geldi: En düşük maaş 25 bin 860 liraya çıkarılmalı

TÜİK'in haziran ayı enflasyon oranlarını açıklanmasının ardından Memur-Sen'den yeni maaş talebi geldi. En düşük memur maaşının 25 bin 860 liraya yükseltilmesini istendi.

Enflasyon oranları açıklandı Memur-Sen'den yeni talep geldi: En düşük maaş 25 bin 860 liraya çıkarılmalı

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyonunun %3,92 olarak açıklanmasının ardından Memur-Sen Konfederasyonu'ndan yeni talep geldi. 

Yapılan yazılı açıklamada, en düşük maaşın 22 bin liraya yükseltecek düzenlemeye ek olarak yüzde 17,55'lik artış talebinde bulunuldu. "Adil, doğru ve hakkaniyetli olan hayata geçmiş olacaktır." kaydedilen açıklamada aksi takdirde kayıpların telafi edilmeyeceğini belirtildi. 

 

Açıklamada kamuda yaşanan gelir dağılımı adaletsizliğine dikkat çekerek en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinin önemli olduğuna dikkat çekilirken gelir dağılımında adaleti sağlamak ve kayıpları telafi etmek için 22 bin liraya ilave olarak 6. Dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınan %6 artış ve gerçekleşen %10,90 enflasyon farkı ile toplamda %17,55 artış yapılarak en düşük kamu görevlisi maaşının 25,860₺’ye yükseltilmesi gerektiği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin