Enerjiyi arşa çıkaran besin bulundu: Yoğurdun içine bir tutam eklemek yeterli. Halsizlik yorgunluk ve kırgınlık son bulacak

Sonbahar mevsiminin kendini gösterdiği şu günlerde yorgunluk, kırgınlık ve halsizlik oranları da artmaya başladı. Yoğurdun içine ekleyeceğiniz bu mucizevi besin sayesinde tüm bu sorunlardan bir çırpıda kurtulacaksınız. İşte enerjiyi tavan yaptıran o besin ve faydaları

Enerjiyi arşa çıkaran besin bulundu: Yoğurdun içine bir tutam eklemek yeterli. Halsizlik yorgunluk ve kırgınlık son bulacak

Enerjimizin azaldığını veya yorulduğumuzu hissettiğimiz an, kendimizi canlandırmak için kafeinli içeceklere veya enerji barlarına yöneliriz.

Yorgun olduğumuzda bir fincan kahve, bir kutu enerji içeceği, bir granola bar ya da şekerli bir atıştırmalık çok çekici görünür.

Peki bu seçimler yardımcı oluyor mu? Doktorlar ve beslenme uzmanları, bunların başlangıçta yüksek enerji sağladığına ancak kısa süre içinde enerji seviyelerinin düştüğünü ve kendimizi eskisinden daha yorgun hissettiğimizi söylüyor.

Yorgunluğun, halsizliğin ve kırgınlığın pek çok nedeni olabilir. Günlük yaşamın yoğun stresi, uykusuzluk, uyku kalitesinin eksikliği, bakteri ve virüslerden kaynaklanan enfeksiyonlar, depresyon ve stres gibi etkenler tetikleyebilir.

Yorgunluğu, halsizliği, kırgınlığı ve bitkinliği gidermek adına başvuracağınız en sağlıklı yöntemlerden biri, doğal yöntemlerdir.

Yoğurt, bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak mikroplardan uzak tutan faydalı besin olurken içerisine eklenen bamya tohumu tüm bu sorunlara şifa olur.

BAMYA TOHUMU MUCİZELERİ

Bamya tohumu içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Bamya tohumunda yüksek oranda lif bulunur. Lifli gıdalar ise bağırsak ve mide sağlığını korur. Güçlü bağırsak sistemi güçlü bağışıklık sistemi demektir.

Enerjiyi arşa çıkaran besin bulundu: Yoğurdun içine bir tutam eklemek yeterli. Halsizlik yorgunluk ve kırgınlık son bulacak

Bu nedenle bamya tohumu bağışıklığı güçlendirir. Bol miktarda antioksidan içeren bamya tohumu böylece yorgunluğu, halsizliği ve kırgınlığı en aza indirir.

Bamya tohumu yorgunluk, halsizlik ve bitkinliğe iyi gelmenin yanı sıra pek çok hastalığa iyi gelir.

Özellikle virüs, bakteri veya mantar gibi enfeksiyonlu hastalıklara ve iltihaplanmalara iyi gelir. Bağışıklığı güçlendirdiği için soğuk algınlığı, grip ve nezleye de iyi gelir.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumu pek çok farklı şekilde kullanılır. Bamya tohumunu direkt olarak tane tane tüketebilirsiniz. Ancak direkt olarak tüketmek istemiyorsanız yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.

Öncelikle bamya tohumlarını ezerek toz haline getirin. Daha sonra yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz. Yoğurtla birlikte tüketimi en çok tercih edilen şeklidir.

Bamya tohumunu dilerseniz çay şeklinde de tüketebilirsiniz. Ezerek toz haline getirdiğiniz bamya tohumlarını kaynar suda demlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Bamya tohumunu suda bekleterek de tüketebilirsiniz. Bir gece öncesinden 1 bardak suyun içine 10 adet bamya tohumunu ilave edin ve ağzını kapatın. Sabah uyandığınızda bamya tohumu suyunu içebilirsiniz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin