Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Adeta beyin göçünü tersine çevirdik

Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni öncesinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez projenin öneminini anlattı. Dönmez, "Sakarya Gaz Sahası'nın keşfinden bugüne kadar yurt dışında görev yapan 100'den fazla vatandaşımız bu projede görev almak için Türkiye'ye döndü. Adeta beyin göçünü tersine çevirdik." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Adeta beyin göçünü tersine çevirdik

Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni öncesi konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Asırlık Cumhuriyetçimizi asırlık projesinde bugün en önemli adımlardan birini atıyoruz" diyerek şunları söyledi:

2 yıl önce müjdelediğimiz Karadeniz kazını denizden karaya taşıyacak ilk boruları denize indirmeye başlıyoruz. Geleceğin Türkiye'sine çok önemli bir eser, yıllarca anlatılacak bir hikaye bırakacağız. Sürecin ilk başından bu yana her detayı büyük bir titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri sayesinde 2 yıl gibi kısa bir sürede bu noktaya geldik. Sakarya Gaz Sahası ülkemizin ilk ve tek üretim sahası olacak. Elbette bu son olmayacak.

Sığ deniz kısmında boru serme işlemini yapacak gemi geçen hafta Filyos Limanı'na ulaştı. Deniz tabanına sereceğimiz 35 bin borunun üretimi tamamlandı ve yüzde 95'inin sevkiyatı bitmiş durumda. Toplamda 1600 km uzunluğunda bir zemin çalışması yürütüyoruz ki bu rakam İzmir ile Kars arasındaki kuş uçuşu mesafeye denk geliyor. Yapılan çalışmalarla Sakarya Gaz Sahası'nda ilk etapta 10 milyon metreküp, ikinci etapta 40 milyon metreküp gaza ulaşacağız. Sakarya Gaz Sahası'nın keşfinden bugüne kadar yurt dışında görev yapan 100'den fazla vatandaşımız bu projede görev almak için Türkiye'ye döndü. Adeta beyin göçünü tersine çevirdik.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin