Enerji Bakanı'ndan yeni açıklama: Siber saldırı demek için erken ama...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektriklerin neden kesildiğine yönelik soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Enerji Bakanı'ndan yeni açıklama: Siber saldırı demek için erken ama...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki gün Türkiye çapında yaşanan kesintinin sebebini net şekilde açıklayacaklarını söyledi. Yıldız, "Siber saldırı cümlesini kullanmam için henüz çok erken. Bu ihtimal dahilindedir" dedi.



İşte, Yıldız'ın o açıklamaları:



"Önceki gün meydana gelen elektrik kesintileri ile ilgili bir teşhis koyduk. Vakayı okuyoruz ama kesşnti ile ilgili araştırmalarımıız sürüyor.Kesintinin hangi nedenlerden dolayı olabileceğine dair araştırmamız devam ediyor.10:36'da başlayan yapı saniyeler içinde sistemi çökertti. Bu olasılık 86 bin 400'de 1 ihtimale sahip. Uzmanlar böyle birşeyin olmasının zor olduğunu söylüyor. 3 tane olasılık üzerinde duruyoruz."



Enerji Bakanı tetikleyen sebebin siber saldırı olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:



"İhtimal dahilinde mi siber saldırı ihtimal haricinde değil. Türkiye'de bir kriptolama yaptığınızda bunun deşifresinin yanıbaşında olduğunu biliyoruz. Mühendislikte bu bilinir. TEİAŞ sisteminin siber saldırıya açık olup olmadığını bu cümlelerle açıklayabilirim. 17-25 Aralık süresinde bunları gördük. Biz sistemin koruma altına alınmasıyla ilgili ayrı bir ekibimiz çalışıyor. Bu siber saldırıdır demem için şu anda erken. Biz bakanlığımıza bütün konuları gücünü şeffaflıktan alan bir yapıyız."



Haberin devamını okumak için tıklayın...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin