Enerji Bakanı Dönmez'den enerjide önemli anlaşma mesajı: TANAP'ın kapasitesini artırma kararı aldık

Türkiye-Azerbaycan 2. Enerji Forumu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, “Yakın zamanda, enerji sektörümüzdeki iş birliğini daha da ileriye taşıyacak hükümetler arası anlaşmaya imza atmayı planlıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Enerji Bakanı Dönmez'den enerjide önemli anlaşma mesajı: TANAP'ın kapasitesini artırma kararı aldık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yakın zamanda, enerji sektörümüzdeki iş birliğini daha da ileriye taşıyacak hükümetler arası anlaşmaya imza atmayı planlıyoruz, yine çok yakın bir zamanda BOTAŞ ve SOCAR’ın kurduğu ortak şirketin faaliyetlerine başlaması ile ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak için önemli bir adım atmış olacağız" dedi.

BTE, BTC ve TANAP gibi altyapı projelerinin bölge ve Avrupa'nın enerji arz güvenliğine katkı sağladığını söyleyen Dönmez, Türkiye-Azerbaycan 2. Enerji Forumu'nda kritik açıklamalarda bulundu.

İşte Dönmez’in açıklamaları:

"Her aşamasında desteğimizi güçlü şekilde gösterdiğimiz Vatan Muharebesi ile işgalden kurtarılan bölgelerde hayata geçirilmesi planlanan “Yeşil Enerji” konseptinin uygulanmasında gerek kamu gerek özel sektörümüz olarak her zaman dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olmayı devam edeceğiz.

Hidrokarbon alanında kat ettiğimiz yol ve birlikte gerçekleştirdiğimiz birçok başarılı işbirliği projesinin, yenilenebilir enerji alanına da taşınmasıyla mevcut ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracağımıza inanıyorum. Hedefimiz, sağlam temellere dayanan, öngörülebilir ve uygulanabilir, rasyonel bir yol haritası ortaya koymak. Ve bu vizyonumuz doğrultusunda, başta yenilenebilir enerji olmak üzere tüm alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin