Endemol Shine davasında gizli detaylar

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, dizi sektörünün önemli gündem maddelerinden olan Endemol Shine davası hakkında bilinmeyenleri yazdı. Koloğlu, "İflas ettim" diyen şirketinin kasasında yüksek miktarda para olduğunu ve daha da artacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Endemol Shine davasında gizli detaylar

Bugünkü köşesinin bir bölümünü Endemol Shine davasına ayıran Sina Koloğlu, firmanın "iflas ettim" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, mahkemede bunların ispat edildiğini söyledi. Koloğlu, dizilerin yurt dışı satışlarından çok büyük paralar elde edildiğini de belirterek şunları yazdı:

TV sektörünün enteresan davalarından biri olarak tarihe geçecek. Bir yabancı şirket ülkemizde iş yapmak için şirket kuruyor. Sonra birden, “Ben battım” diyerek iflasını istiyor. Sonra mahkeme, “Yok sen batmadın, paran var” diyerek bunu reddediyor.

Ünlü oyuncular ve çalışanlar mağdur. Bu ülkedeki şirket yöneticileri Gökhan Tatarer ve Hakan Eren... Endemol Shine, şirketin adı... ‘Paramparça’, ‘Kördüğüm’, ‘Evlat Kokusu’ ve ‘Kış Güneşi’ gibi diziler, ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ ve ‘Kaçma Birader’ gibi filmler yaptı Endemol Shine Türkiye...

Mahkemede Türkiye’deki şirketin batmadığı, kasada parasının olduğu ortaya çıktı. Sonra bir şey daha çıktı, dizilerin yurt dışı satışları... TV sektörünün enteresan davalarından biri olarak tarihe geçecek. Bir yabancı şirket ülkemizde iş yapmak için şirket kuruyor.

Sonra birden, “Ben battım” diyerek iflasını istiyor. Sonra mahkeme, “Yok sen batmadın, paran var” diyerek bunu reddediyor. Ünlü oyuncular ve çalışanlar mağdur. Bu ülkedeki şirket yöneticileri Gökhan Tatarer ve Hakan Eren... Endemol Shine, şirketin adı... ‘Paramparça’, ‘Kördüğüm’, ‘Evlat Kokusu’ ve ‘Kış Güneşi’ gibi diziler, ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ ve ‘Kaçma Birader’ gibi filmler yaptı Endemol Shine Türkiye...

Mahkemede Türkiye’deki şirketin batmadığı, kasada parasının olduğu ortaya çıktı. Sonra bir şey daha çıktı, dizilerin yurt dışı satışları... Edindiğimi bilgilere göre, ‘Paramparça’ 100’ün üzerinde ülkeye satıldı. Toplam satış tutarının 50 milyon dolar üzerinde olduğu belirtiliyor. 2021 yıl sonuna kadar bu satışlardan en az 10 milyon dolar daha ilave para gelmesi bekleniyor.

‘Kördüğüm’ün önümüzdeki 2-3 yıl içinde en az 4-5 milyon dolar ilave para getirmesi tahmin ediliyor. ‘Kış Güneşi’nin yurt dışı satışları devam ediyor. En az 1-2 milyon dolar ilave para getirmesi bekleniyor. 2-3 üç yıl içinde 15 milyon dolar’a yakın bir nakit girişi bekleniyor bu dizi satışlarından. Daha henüz satışı gerçekleşmemiş dizi ve filmler de olduğu söyleniyor.

Sina Koloğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayın...

Öte yandan şirketin CEO'su Hakan Eren de Sina Koloğlu'nun yazısını alıntılayarak Endemol firmasının sosyal medya hesaplarını etiketledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin