EN UZUN SEÇİM YAYININI HANGİ KANAL YAPTI?

Medya takip ajansı Interpress, televizyon kanallarında yayınlanan seçim programlarını mercek altına aldı. Hangi kanal ne kadar yayın yaptı? En çok hangi sektör reklam verdi? İşte araştırmanın sonuçları...

Google Haberlere Abone ol
EN UZUN SEÇİM YAYININI HANGİ KANAL YAPTI?

 


 


SEÇİM GECESİ BAŞBAKAN’IN “BALKON KONUŞMASI”


REKOR KIRDI


 


Genel seçimlerin ardından Medya Takip Ajansı Interpress, televizyon kanallarında yayınlanan seçim programlarını mercek altına aldı. Seçim gecesi ekrana, Başbakan’ın yaptığı “Balkon Konuşması”nın damga vurduğu ortaya çıktı. Tüm Türkiye’nin televizyonların başına kilitlendiği seçim akşamında, ekranlarda bir ilk gerçekleşti. Oyların büyük çoğunluğunun sayıldığı ve sonucun belli olması üzerine halka ve partililere seslenmek üzere balkona çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık kırk dakika süren konuşmasını, ülke genelinde aynı anda tam 28 kanalın canlı yayınladığı saptandı.


 


Seçim programlarının yayını toplam 181 saati buldu


 


Interpress’in otuz kanalın incelediği seçim gecesi araştırmasında, saat 18.00’de seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte 25 kanalın, gazeteci ve araştırma şirketi temsilcilerinin katıldığı “Seçim Özel” programlarını yayınlamaya başladığı görüldü. Sabahın erken saatlerine kadar süren yayınların toplam 181 saati aştığı belirlendi. Kanallar içinde 12 saat süreyle en uzun yayın yapan Kanal 24 olurken, 11 saat yayın yapan STV en çok seçim yayını yapan ikinci kanal oldu. 9 saat yayın yapan kanallar NTV, SKY Türk ve Ülke TV oldu. En az seçim yayını yapan kanal ise 4 saat ile Kanal B oldu.


 


Seçim gecesinde en çok “İletişim” sektörünün reklamı yayınlandı


 


Reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans’ın, seçim akşamı otuz kanalda yayınlanan reklamları mercek altına aldığı araştırmada, ekranda toplam 7 bin 363 reklam spotu yayınlandığı saptandı. Bu spotlar toplam 38 saate yakın bir süre tutarken, ekranda eğitimden finansa, otomotivden sağlığa tam 29 sektördeki çeşitli firmaların reklamları yayınlandı. En çok reklam veren sektörlerin başında 772 reklam spotuyla İletişim yer alırken, Gıda ve İnşaat sektörleri ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin