En renkli gazete okuyucuyla buluştu

Yapı Kredi’nin desteği ile TEGV çocukları tarafından hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi çıktı.

Google Haberlere Abone ol
En renkli gazete okuyucuyla buluştu

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile TEGV etkinlik noktalarında 8 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar 100 binden fazla çocuğa ulaşan 'Okuyorum Oynuyorum' programının bu yılki yeni projesi 'Renkli Kalemler' gazetesi, okuyucusuyla buluştu. 

İstanbul, Samsun ve Van'daki TEGV eğitim parklarında yürütülen projenin İstanbul ayağında medyanın usta isimleri Ferhan Kaya Poroy ve Sinan Özedincik çocuklara koçluk yaptılar. Toplam 8 hafta süren eğitim ve hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadar çocukların imzasını taşıyan Renkli Kalemler gazetesinde, çevreden ekonomiye kadar birçok konuya değiniliyor.



Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı'ndaki çocuklar Yedikule Zindanları'nı Renkli Kalemler Gazetesi'nin manşetine taşıdı.



Renkli Kalemler projesi, 2014 ilkbahar etkinlik döneminde TEGV'in Samsun, Van ve İstanbul eğitim parklarında çocuklarla buluştu. Projenin İstanbul ayağında Yedikule Zindanları ile ilgili haber çalışmasının manşete taşındığı Renkli Kalemler, önümüzdeki dönemde farklı bölge ve eğitim parklarında da çıkarılmaya devam edecek.



Gazetenin çıkışını şenlikle kutladılar



23 Mayıs Cuma günü usta kalemlerin koçluğunda Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı'nda  son kez bir araya gelen çocuklar geçirdikleri 8 haftalık eğitim süresindeki deneyimlerini koçları ile paylaşma imkanı buldu. Hazırlıklar sonrası çıkardıkları gazeteleri okuyucularıyla buluşturmanın heyecanını yaşayan genç gazeteciler başarılarını şenlik ile de kutlayarak keyifli saatler yaşadılar.



Aynı anda 3 farklı şehirde yürütülen proje için Günseli Özen Ocakoğlu, Ferruh Altun ve Nermin Bezmen Van'daki Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda, Esen Evran ve Yonca Tokbaş ise Samsun'daki TEGV Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı’nda çocuklarla buluşarak onların sevinç ve heyecanlarına ortak oldu.



Çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak proje, önümüzdeki öğretim dönemlerinde Türkiye'nin farklı illerinde bulunan TEGV Eğitim Parkları’nda devam edecek.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin