'En iyiler'i bu isimler seçecek!

27. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Yarışma jürileri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
'En iyiler'i bu isimler seçecek!

27. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel film yarışmaları jürilerinde yer alacak isimler belli oldu. 10 filmin yarışacağı “Ulusal Uzun” kategorisinde Jüri Başkanlığını ödüllü yönetmen Erdel Kıral üstlenirken, bir diğer yönetmen Nesimi Yetik, “Ulusal Kısa”da Jüri Başkanı olacak.



Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel yarışmaları için toplam 386 film başvuruda bulunmuş, ön jüriler bu filmler arasından 57’sini seçmişti. Festival süresince izlenebilecek bu filmler arasından “en iyileri” seçecek jüriler de belli oldu.



ULUSAL UZUN FİLM JÜRİSİ



“En İyi Film”, “Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü”, “Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü” gibi birçok ödül için yarışacak 10 uzun filmi değerlendirecek jürinin başkanlığını, geçmişten günümüze çok sayıda başarılı ve ödüllü filmde imzası olan yönetmen Erden Kıral üstlenecek.



Ulusal Uzun yarışma jürisinde farklı kuşaklardan iki başarılı oyuncu da yer alıyor; sinema ve televizyonun ünlü ismi Mehmet Aslantuğ, “Benim Marlon ve Brandom”daki ilk performansının ardından birçok başarılı yapımda yer alan Ayça Damgacı.



Marmara Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Şükran Esen ile sinema eleştirmeni/yazar Fatih Özgüven de Ulusal Uzun Yarışma jürisinde yer alan diğer isimler.



ULUSAL KISA FİLM JÜRİSİ



Tür ayrımı olmadan yarışacak ve “en iyi” seçilecek olanın 5 bin lira ile ödüllendirileceği 30 kısa film, yönetmen Nesimi Yetik'in başkanlığını yapacağı jüri tarafından değerlendirilecek.



Ulusal Kısa Yarışma jürisinde yer alan bir diğer yönetmen, Mario Rizzi. Ankaralı sinemaseverler Rizzi’yi, geçen yılki festivalde gösterimi yapılan “Bekleyiş/Al Intithar” ile tanıyor. Yönetmenin “The Outsider” adlı belgeselinin özel gösterimi, 27. Festival kapsamında gerçekleştirilecek.



“Kaç Para Kaç”, “Kosmos”, “Gişe Memuru” filmlerinin yanı sıra televizyon yapımlarından da tanınan Sermet Yeşil, “Mavi Dalga”daki ilk oyunculuk performansıyla 25. Festivalde “Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu” ödülünü kazanan Ayris Alptekin ile yapımcı, sinema yazarı Nagehan Uskan da Ulusal Kısa jürisinde yer alıyor.



ULUSAL BELGESEL JÜRİSİ



Ankara Sanayi Odası’nın “En iyi” seçilen esere 10 bin lira ödül vereceği Ulusal Belgesel Yarışma filmlerini değerlendirecek jüride yer alan isimlerden birisi, uluslararası festivaller arasında belgesel sinemanın desteklenmesi açısından öne çıkan DokuFest'in sanat yönetmeni Veton Nurkolları.



Gazeteci ve yazar kimliğinin yanı sıra belgeselci olarak da tanınan Nazım Alpman, TRT Belgesel Programlar bölümünde yapımcı Mihriban Sezen,uzun yıllar editörlük ve eleştirmenlik yapan, “Theo'nun Bakışı” ile başlayan belgesel yolculuğunda başarılı birçok filme imza da atan Necati Sönmez ile festivalde interaktif belgeselciliğe dair bir atölye de düzenleyecek olan Mine Gencel Bek, yarışma belgesellerini değerlendirecek diğer isimler.



ÖDÜL TÖRENİ



Jüriler tarafından seçilen filmlere ödülleri, 8 Mayıs Pazar günü Akün Sahnesi’nde yapılacak törende verilecek. Fulya Akbuga’nın sunacağı tören, cazın başarılı ve genç ismi Su İdil’in konseriyle tamamlanacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin