En çok izlenen haber kanalları hangileri?

Sina Koloğlu, TİAK verilerini köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
En çok izlenen haber kanalları hangileri?

illiyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) verilerini köşesine taşıdı ve haber kanallarının reytinglerini paylaştı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Haber kanalları ne durumda?



Haber kanalları, kamuoyuyla paylaşılan ölçüm dışındalar. Onlar da diğer kanallar da ölçülüyor tabii ki. Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) bu verileri paylaşıyor. En son geçtiğimiz bir aylık tablo yayınlandı. En çok izlenen haber kanalları hangileri?



TRT ve A Haber



Günlük ve çok izlenen zaman diliminin verilerini aldım. Buna göre A Haber ve TRT Haber, yüzde 0.34’le ilk sıraları paylaşıyor. CNN Türk, yüzde 0.20’yle ikinci, NTV yüzde 0.19’la üçüncü.



Sürpriz sonuçlar



Prime time, yani çok izlenen zaman dilimi, tartışmaların ve haber kanallarının en hareketli saatleri... A Haber yüzde 1.52’yle ‘yüzde bir’ barajını geçiyor.



TRT Haber, ikinci sırada (yüzde 0.52), CNN Türk (yüzde 0.34’le) üçüncü sırada. Halk TV, dördüncü sırayla (yüzde 0.34) hem NTV (yüzde 0.28) hem de Habertürk (0.24) kanallarını geride bırakıyor.



Beyaz TV önde



Çok izlenen kanalların benzeri formatta yani dizi, film ve haber gibi yayın yapan kanallar sıralamasında Beyaz TV, tüm günde (yüzde 0.28) ve çok izlenen zaman diliminde, yüzde 0.54’le birinci, ikinci sırada 360 kanalı geliyor (Tüm günde yüzde 0.22 ve prime time’da yüzde 0.53)... Yılların Flash TV’si ise, üçüncü sırada hem de açık ara (tüm gün yüzde 0.06 ve prime time’da yüzde 0.20)...



Değişik bir sonuç



Dizi, yarışma ve magazin ağırlıklı butik kanallarda, (TV8 hariç tutuldu. Onu çok izlenen kanallar kategorisinde görüyorum) Teve 2, hem tüm günde hem de prime time ortalamasında birinci... Onu, dizi kanalı olarak çıkan sonra futbol maçları da eklenen A2 izliyor. Üçüncü sırada, TV8’in kardeş kanalı TV 8,5 var. TV 8,5’un tüm gün ortalaması, yüzde 0.07... Prime time ise epey yüksek (0.44)... Bu kadar farklı bir başka kanal olmaması dikkat çekici. Bu TİAK’ın ölçtüğü kanal listesi, eksikler var tabii ki... Bir fikir vermesi açısından yazdım. ‘Haber kanalları niye yok?’ diye söyleniyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin