En az 70 kişinin öldüğü binaların Kıbrıs'a kaçan müteahhidi Hasan Alpargün 'mukadderat' demişti. Şimdi de ifadesi ortaya çıktı. Deprem günü aile dostunu ziyarete gitmiş!

İnşa ettiği binalardan sadece birinde 70 kişinin can verdiği müteahhit Hasan Alpargün, gözaltına alındığı Lefkoşa'dan Adana’ya getirildi. Alpargün binaların yıkılması için "mukadderat" demişti. O müteahhidin ifadesi de ortaya çıktı. Suçlamaları reddeden Alpargün, deprem günü aile dostlarını ziyaret amaçlı Kıbrıs'a gittiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
En az 70 kişinin öldüğü binaların Kıbrıs'a kaçan müteahhidi Hasan Alpargün 'mukadderat' demişti. Şimdi de ifadesi ortaya çıktı. Deprem günü aile dostunu ziyarete gitmiş!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adana'da inşa ettiği birçok bina yıkılan Alpargün İnşaat'ın sahibi Hasan Alpargün, felaket günü kaçtığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da yakalandı. Gözaltına alınan Alpargün, gazetecilerin inşa ettiği binaların yıkılmasıyla onlarca kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatılması üzerine, Alpargün "Mukadderat" dedi. 

Hasan Alpargün, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kendisine ait iş yeri ve dairenin de bulunduğu binanın teknik sorumluları hakkında bilgi veren Alpargün, hakkındaki suçlamaları reddetti.

"AİLE DOSTLARIMIZI ZİYARET ETTİK"

Alpargün, ifadesinde şunları kaydetti:

"Söz konusu binada herhangi bir eksikliğimiz yoktur. Hatta betonların kontrolü için işçileri sürekli uyarıyordum. Ancak inşaatın başka işlerine koşturduğumuzdan zaman zaman ilgilenemediğimiz oluyordu. Deprem nedeniyle yıkılan inşaatta herhangi bir eksikliğimiz ve hatamız bulunmamaktadır. Önceden planlanan bir program dahilinde 6 Şubat'ta aile dostlarımızı ziyaret amaçlı oğlum ile birlikte Kıbrıs'a gittik. Depremde halihazırda devam eden inşaatlarımızın zarar görüp görmediğini kontrol ettik. Herhangi bir sıkıntı olmadığını görünce aynı gün yani 6 Şubat'ta Kıbrıs'a uçtuk. Yaklaşık 3 gün sonra söz konusu apartmanın yıkıldığını öğrendim. Oğlumu olayları öğrenmesi için hemen Türkiye'ye gönderdim. Kesinlikle kaçmak gibi bir niyetim yoktu."

Sanık avukatı ise müvekkilinin Türkiye ile aynı hukuki prosedüre sahip KKTC'de gözaltına alındığını, kaçma amaçlı hareket etmediğini öne sürdü.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin