"En Az 28 gazeteci yaralandı, 14 gazeteci gözaltına alındı"

TGS sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
"En Az 28 gazeteci yaralandı, 14 gazeteci gözaltına alındı"

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaparak Gezi direnişi sırasında zarar gören gazetecilerle ilgili basın açıklaması yaptı. TGS Gezi direnişi boyunca en az 28 gazetecinin yaralandığını, 22 habercinin görevini yapmasının engellendiğini, 14 gazetecinin gözaltına alındığını ve dört gazetecinin de polis operasyonuyla gözaltına alındığını açıkladı.



Yaralanan gazetecilerin fotoğraflarının gösterildiği protestoda açıklamayı okuyan TGS şube başkanı Gökhan Durmuş “Bu utanç verici tablonun sorumlusu siyasi iktidar ve iktidara bağlı polis güçleridir” dedi.



Durmuş basın emekçilerine saldıranlar gerçekleri susturma, halktan gizleme yoluna gidildiğini ve bu yolla aynı zamanda halkın haber alma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne saldırıldığını söyledi. 



Basın emekçilerine yönelik her türlü saldırıyı, şiddeti, baskıyı ve zorbalığı kınayan TGS “Başta İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü olmak üzere, bu şiddetin sorumlusu olan tüm devlet yetkililerinin görevden alınmasını ve yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin