Emre Uslu Takvim'in haberine hem güldü hem üzüldü: 'Fuat Avni benmişim...'

Emre Uslu, Takvim'in 'Fuat Avni Emre Uslu' haberi üzerine bir yazı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Emre Uslu Takvim'in haberine hem güldü hem üzüldü: 'Fuat Avni benmişim...'

TakvimNazif Karaman imzalı haberinde 17 Aralık operasyonu sonrasında 'Fuat Avni' adıyla açılan ve savcılık ve başbakanlığa ait gizli bilgileri paylaşan hesabın gazeteci Emre Uslu'ya ait olduğunu iddia etti.



Emre Uslu da bu habere internet sitesinden yayımladığı bir yazıyla cevap verdi.



Emre Uslu yazısında şu fadelere yer verdi:



Havuz Takvimi MİT’in sonunda Fuat Avni’yi bulduğunu yazmış. Havuzcularda yalan bol. Bu yüzden habere temkinle yaklaşıyorum. Eğer haber doğruysa Fuat Avni benmişim, yani Emre Uslu.



Haberi okuyunca hem güldüm hem üzüldüm.



Güldüm, çünkü iddia gerçekten gülünç. Bu iddia Yeni Şafak’ın Geziciler İstanbul’un suyunu tüketecek diye yazdığı, musluk lobisi haberinden bile daha komik. Bu iddiayı Havuz’un gazetecileri yazıyordu onları ciddiye almıyordum. Onları beyinsiz piyon liginde gördüğümden hiç ciddiye bile almadım. Ama bu salakça iddiayı vergilerimizle beslediğimiz, ülkeyi korusun diye kurulmuş bir istihbarat teşkilatı dile getiriyorsa bu gülünç iddiaya sadece gülünür…



Fuat Avni’nin ben olduğum iddiasına üzüldüm çünkü bunu dile getiren kurum MİT ülkenin hem güvenlik siyasetini belirleyen, hem dış politikasında etkin olan, hem de son dönemdeki cadı avının arkasındaki kurum olarak görülüyor. Bu teşkilatın başındaki kişi bu ülkenin Başbakanı’nın sır küpü. Böylesine önemli bir teşkilatın böylesine, delilsiz ispatsız, saçma sapan, nerden baksan tutarsız nerden baksan aptalca bir iddiayı gerçekten ileri sürdüyse bu ülkenin güvenliğinden ciddi derecede endişe edebilirsiniz…



Fuat Avni’nin kim olduğunu bile bulamayan, bir istihbarat teşkilatı, muhtemelen Fuat Avni’yi tespit edemediği için, Erdoğan ve kamuoyuna bir şeyler söyleme gereği hissettiği için, ismimi ortaya atmış olmalı. ‘Fuat Avni’yi bulamadık Emre Uslu versek olur mu abi’ durumu..



Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ



Takvim'in haberini okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin