Emre Olur tutuklandı

Organize suç örgütü elebaşı firari sanık Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarını yapan Ahmet Emre Olur çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Emre Olur tutuklandı

Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Olur'un İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Olur, buradaki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesine sevk edildi. Olur çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Emre Olur’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ve İstanbul Anadolu Başsavcılığı’ndaki ifadesi “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “Suç ve suçluyu övme” suçu kapsamında alındı. Emniyet’te 38 sayfa ifade veren Olur’a çok sayıda soru yöneltildi.

Öncelikle İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki Sedat Peker dosyasındaki tüm sanıklar tek tek polis tarafından Emre Olur’a soruldu.

Olur’un bu isimleri tanıyıp, tanımadığı bu isimlerin Sedat Peker’le bağlantısının olup olmadığı polisler tarafından öğrenilmeye çalışıldı.

Olur, İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nda verdiği ifadeler de dikkat çeken beyanlarda bulundu.

Sedat Peker’e ilişkin attığı tweet'lere ilişkin olarak Olur, “Tweet'lerimi cahillik neticesinde attığımı kabul ediyorum. Bu tweet atma eylemlerinin suç niteliği olabileceğini değerlendirmediğim için bu şekilde cahilliğimden tweet atmış oldum” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Hakkında "tehdit", "suçu ve suçluyu övmek", "hakaret", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "basit yaralama", "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından adli makamlarca aranan Olur'un, Tiran Havalimanı'nda gözaltına alınarak 18 Eylül'de Türk yetkililere teslim edilmişti.

Bu kapsamda gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilen Olur, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürülmüştü.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin