Empire State Maratonu'nda iki Türk

ABD'ye giden engelli milli atlet Kemal Özdemir ile milli triatlet Mert Onaran, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından 'Empire State Maratonu'nda engelli haklarına dikkat çekmek için koşacak.

Google Haberlere Abone ol
Empire State Maratonu'nda iki Türk

İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV)'nın desteğiyle etkinlikte yer alacak olan 61 yaşındaki bedensel engelli atlet Kemal Özdemir, “Dünya engelli hakları için orada olacağız” dedi. İZEV Başkanı Hakan Kural ise “Türkiye adına çok önemli bir sorumluluk projesi için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

İZEV, dünya engelli haklarına dikkat çekmek adına ABD'nin New York şehrinde 2 özel farkındalık çalışmasına imza atacak. İZEV Başkanı Hakan Kural, Genel Sekreter Merve Kılıç tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde dünyaca ünlü tabloların farkındalık versiyonlarından oluşan ödüllü sergi 'Sanat ve Biz'i New York'ta sergilerken, aynı zamanda dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Empire State Maratonu'nda da beden farklı ve gönüllü sporcularla engelli haklarına dikkat çekmek amacıyla yarışa katılacaklar.

İZEV yöneticilerinin yanı sıra maratonda koşacak olan bedensel engelli atlet Kemal Özdemir ile triatlet Mert Onaran'ın da aralarında olduğu ekip, THY'nin tarifeli seferi ile sabah 07.45 New York'a gitti. Hareket öncesi İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan hem serginin hem de maratona katılmanın kendileri açısından çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin