Emniyetten medya açılımı!

TGC-EGM Medya Polis İlişkisindeki Sorunların Çözümü toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Emniyetten medya açılımı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Emniyet Genel Müdürlüğü düzenledikleri  ‘Medya-Polis İlişkisinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Gazeteciler toplumsal olayları takip ederken TGC tarafından verilecek bir kartın EGM tarafından geçerli kabul edilmesini, İçişleri Bakanlığı’nın basın sözcülüğü uygulamasını başlatmasını ve gazetecilere yönelik fiziksel müdahalelerde sorumluların en kısa sürede bulunmasını talep etti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ‘Medya-Polis İlişkisinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir toplantıda medya mensupları ile emniyet yetkilileri bir araya getirdi. TGC Basın Müzesi’nde düzenlenen toplantıya; TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Hukuk Danışmanları Avukat Gökhan Küçük ve Oktay Huduti katıldı.  Emniyet Genel Müdürlüğü’nü toplantıda Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cihangir Baycan, Hukuk Müşavirliği’nden Şemsettin Alımcı, Polis Akademisi Başkanlığı’ndan Yusuf Yüksel temsil etti.  Toplantıda 30’a yakın gazete ve televizyonun yayın yönetmeni, haber müdürü, istihbarat şefi, editör ve muhabir temsilcileri katıldı.



"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN BASIN SÖZCÜLÜĞÜ KURUMUNU İŞLETMESİ GEREKİYOR"



Toplantıda gazeteciler ve emniyet yetkilileri kendi açılarından yaşadıklarını sorunları dile getirdi. Toplumsal olaylarda görev yapan polis ve gazeteciler, önceki olayları masaya yatırarak  “Yaşadığımız sorunları nasıl çözebiliriz?” sorusuna yanıt aradı. Katılımcılar tek tek önerilerini paylaştı.



Gazeteciler toplantıda toplumsal olayları takip ederken polisle sorun yaşamamak için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ortak bir kart geliştirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile bir çalışma yapmasını istedi.



TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Toplumsal olayların takibi için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilecek ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul görüp bütün emniyet güçleriyle genelgeyle paylaşılacak bir kart oluşturulması için çalışma yapılacak. Bu öneriyi İçişleri Bakanlığı ile paylaşacağız” diye konuştu ve ekledi:



“Hem basın kartı sahibi meslektaşlarımız hem de basın kartı olmayan meslektaşlarımız, toplumsal olayları takip ederken çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Toplumsal olaylarda gazeteciler, olay ve güvenlik güçleri arasında sıkışıyor. Meslektaşlarımız kamu denetçiliği görevi yapıyor. Emniyet güçlerinin bunu çok iyi anlaması gerekiyor. Bir diğer önemli konu ise gazetecilerin bilgiye ulaşması. Gerçekler halının altına süpürülemez. Gazetecilerin haberleri doğrulatacağı kişilere hızlı bir şekilde ulaşması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın basın sözcülüğü kurumunu işletmesi gerekiyor.”



CİHANGİR BAYCAN: CEVAP VE DÜZELTME YAZILARIMIZ KULLANILMALI



Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cihangir Baycan, gazetecilerin mesleki etik kurallara uygun bir biçimde halkı doğru bilgilendirmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.



Toplumsal olaylarda kimsenin zarar görmesini istemediklerini aktaran Cihangir Baycan şöyle konuştu:



 “Biz vatandaşın güvenliğini sağlarken, medya da vatandaşın haber alma özgürlüğünü sağlamaya çalışıyor. Çoğu zaman beraber geceli gündüzlü mesai yapıyoruz. Bazen iletişim kazaları olabiliyor. Bunları çözmek için de bu karşılıklı konuşmanın da devamımın gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz daha profesyonel, daha iyi hizmet verebilmeyi hedefliyoruz. Medyadan da güvenlik güçleriyle ilgili çıkan yalan haberlerle ilgili cevap ve düzeltme yazılarımızı kullanmalarını istiyoruz. Biz Emniyet Genel Müdürlüğü olarak resmi internet sitemizden ve resmi twitter hesabımızdan olaylarla ilgili açıklama yapıyoruz. Bu açıklamaların gazeteciler tarafından kullanılması halkın doğru bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin